Els serveis educatius de zona  (SEZ) són equips multiprofessionals formats pels centres de recursos pedagògics (CRP), els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) i els equips d'assessorament en llengua i cohesió social (ELIC).

Els SEZ   col•laboren i donen suport als professors dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics d’educació obligatòria no universitària d’una zona geogràfica educativa determinada per a la realització efectiva del projecte educatiu de cada centre.

Els serveis educatius, en actuar en els mateixos centres i en una zona determinada, coordinen les seves actuacions entre ells i amb altres institucions que també hi actuen.

 • Jornada CRP i CdA

  Jornada conjunta: CRP i CdA, serveis educatius clau per a l'acompanyament i la transformació educativa

 • Jornada d'intercanvi d'experiències dels professionals dels CRP

  El 9 de juliol de 2015, es realitzarà la Jornada d’intercanvi d’experiències dels professionals dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya. A la Jornada es presentaran experiències desenvolupades pels Centres de Recursos Pedagògics entorn a la formació del professorat, la dinamització educativa, la difusió de recursos, l’assessorament a centres i els projectes col·laboratius

 • 3rd Alt Penedès English Day

   El dimarts 16 de juny de 2015 de les 9 a les 12’30 hores es farà la tercera edició de l'English Day de l’Alt Penedès, en què hi participaran els alumnes de cicle superior de primària. Es realitzaran tot un seguit d’activitats: jocs, teatre, cançons ball,..

 • Lectura Digital. Presentació de noves pràctiques lectores, experiències i propostes

  Presentació de noves pràctiques lectores, experiències i propostes. La Lectura en Digital ens demana més habilitats per entendre el missatge en el seu context i és un repte fer front a l'escletxa d'accés i ús dels nous dispositius mòbils. El CRP Baix Llobregat IV presenta el Pilotatge de maletes pedagògiques en 3 fases: docents, primària i secundària. 

 • IV Jornada de biblioteca escolar i lectura a la Catalunya Central

  El conjunt de CRP i l’Equip LIC de la Catalunya Central  organitzen  el proper divendres 26 de juny a l'Institut d'Auro i l'Auditori del Convent (Convent, 24) de Santpedor, la IV Jornada de biblioteca escolar i lectura a la Catalunya Central.

 • 10è Congrés de Ciència del Garraf. Els infants, protagonistes de la ciència

  Igual que en edicions anteriors, el Congrés de Ciència pretén donar una eina més per potenciar tot el treball que s’està portant a terme als centres en l’àmbit de l’observació, la recerca i l’experimentació. Del 18 al 22 de maig de 2015 diferents grups d’Educació Infantil i Primària dels Centres de la comarca del Garraf presentaran les diferents ponències que han preparat al llarg del curs i escoltaran les presentades pels grups d'altres centres.

 • Butlletí digital del Banc de Recursos. La lectura: font de plaer i de coneixement. MAIG 2015

  Recull de les darreres novetats relacionades amb la lectura en tot el seu abast, incorporades pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya: Banc de recursos. La lectura, font de plaer i de coneixement" (BDR).

 • Materials de matemàtiques

  En aquest espai, s’hi poden trobar recursos TAC, enllaços a pàgines d’interès i recursos manipulatius  de tots els blocs de l’Àrea de matemàtiques,  adreçats a  l’Educació Primària i al primer cicle  de l’Educació Secundària Obligatòria. El material ha estat elaborat pel grup de treball: “Material Manipulatiu Matemàtic Anoia”.

 • English Day 2015

  Per tercer any consecutiu,  entre el 23 de febrer i fins el 4 de març, se celebra l’English Day als centres educatius de l’àmbit del Centre de Recursos Pedagògics Vallès Oriental I (Canovelles, La Roca del Vallès, Les Franqueses del Vallès i Granollers). Aquesta activitat, coordinada des del Pla de Formació del Professorat de la Zona (PFZ) del Departament d’Ensenyament pretén fer visible a la Comunitat Educativa de cada centre el treball d’Anglès que es realitza a les aules durant tot el curs. 

 • Fòrum TRiCS

  El IX Fòrum TRiCS, Fòrum de Treballs de Recerca de Batxillerat i Crèdits de Síntesi de Formació Professional de Grau Superior en l'àmbit de les ciències i la tecnologia tindrà lloc el divendres dia 17 d'abril de 2015 al Complex Educatiu de Tarragona. L'espai Treball de Recerca conté informació, estratègies, orientacions, i documentació de referència

 • Fòrum exPRImenta

  El I Fòrum exPRImenta  té per finalitat estimular l'experimentació en els centres d'Educació Primària. L'intercanvi d'informació es basa en l'exposició pública d'un experiment d'aula per part d'un grup d'alumnes. L'esdeveniment tindrà lloc el matí del dijous dia 16 d'abril de 2015 al Complex Educatiu de Tarragona

 • Full Informatiu del CRP del Vallès Occidental IV

   El CRP del Vallès Occidental IV ha elaborat el Full informatiu del segon trimestre del curs 2014-2015, amb informacions d'activitats de la seva zona i d'altres d'interès per al professorat en general.

 • VIII Jornades InvesJove

  Les VIII Jornades InvesJove, Investigació i Recerca a l'Educació Secundària a l'Alt Pirineu i Aran,  tindran lloc a Sort el 26 de març, a Piugcerdà el 27 de març i a El Pont de Suert el 10 d'abril.

 • English Time in Alt Empordà

  English Time és un projecte d'Immersió Lingüística a l’Anglès dissenyat per Gemma Martínez i Raquel Feliu de INS Narcís Monturiol. La idea és molt simple:  volen arribar a què els  alumnes parlin anglès en matèries no lingüístiques tantes hores com sigui possible un cop a la setmana durant  tot l'any. L’espai web que us presentem  està dinamitzat pel professorat del grup de treball “English Time l'Alt Empordà” amb el suport del Servei educatiu del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 • Participa al Let's Clean Up Europe!

  L’Agència de Residus de Catalunya promou la campanya Let’s Clean Up Europe! que se celebra a tot Europa del 8 al 10 de maig, Aquesta campanya consisteix en la realització d’accions de neteja en espais naturals del nostre entorn per part dels ciutadans, escoles, administracions, empreses, associacions... La inscripció és oberta fins el 15 d’abril de 2015. A la web de l’Agència de Residus de Catalunya  hi ha  el formulari d’inscripció, els recursos per organitzar l’activitat  i el vídeo promocional.

 • II Congrés de Ciència. Educació infantil i primària

  Aquest curs 2014-2015 tindrà lloc el II Congrés de ciència d'educació infantil i primària amb la voluntat de disposar d'un espai i un temps perquè l'alumnat de Santa Coloma de Gramenet comuniqui i comparteixi els seus treballs d'investigació.

 • Contes que roden

  Segona edició de la "roda de contes" amb la voluntat d'afavorir que el professorat i l'alumnat de primària de Santa Coloma de Gramenet tingui un espai on poder comunicar i compartir les seves creacions literàries. Presentació de l’experiència en la Jornada d’Intercanvi 2014.

 • XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta

  El Departament d'Ensenyament i la Fundació Enciclopèdia Catalana, en el marc de l'Impuls de la lectura organitzen l'XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, adreçat a l'alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària i a l'educació secundària obligatòria de  Catalunya. Inscripció de l'1 al 31 d'octubre de 2014

 • La Ciència en Primera Persona

  En el marc de la 21a Setmana de la ciència, el dimecres 16 de novembre de 2016 es realitzen a tot el país 101 conferències -col·loqui simultànies adreçades a l’alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat. Aquestes sessions van a càrrec d'investigadors i d'investigadores que expliquen la seva tasca, tant des del vessant del treball científic com humà. Les conferències s’organitzen des de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i els Centres de Recursos Pedagògics, amb la coordinació del Servei d’Orientació i Serveis Educatius.

 • Recursos de la Gran Guerra

   El 2014 es compleixen 100 anys de l'esclat de la Primera Guerra Mundial. En el marc de la commemoració del centenari de l'inici de la Gran Guerra, i dins de les Jornades d'actualització científica adreçades al professorat de secundària, volem posar al vostre abast un conjunt de recursos i enllaços que esperem puguin ser d'utilitat per la  tasca docent  a l'aula.

 • Catàleg de recursos educatius en línia

   El CRP de l’Alt Camp ha realitzat el Catàleg de recursos educatius en línia basat en cerques temàtiques realitzades sobre el Catàleg de recursos educatius Merlí desenvolupat pel Departament d'Ensenyament. El catàleg està organitzat per nivells educatius, àrees i matèries curriculars i tipus de recurs. Els recursos són presentats ordenats per data de publicació del més recent al més antic, fent d’aquesta manera la funció de catàleg de novetats.

 • El racó de les expressions: un recurs en línia

  El CRP de l'Alt Camp, l'Escola La Candela i el setmanari El Vallenc us conviden a l'acte de presentació del Racó de les expressions: un recurs en línia, elaborat pel CRP de l'Alt Camp a partir de les publicacions de Josep Maria Calbet. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 20 de novembre a les 6 de la tarda a l'Escola La Candela de Valls. [Accés al recurs]

Recursos

 • Banc de Recursos. La lectura: font de plaer i de coneixement

  La lectura font de plaer i de coneixemement

 • Catàleg de recursos educatius en línia

   El CRP de l’Alt Camp ha realitzat el Catàleg de recursos educatius en línia basat en cerques temàtiques realitzades sobre el Catàleg de recursos educatius Merlí desenvolupat pel Departament d'Ensenyament. El catàleg està organitzat per nivells educatius, àrees i matèries curriculars i tipus de recurs. Els recursos són presentats ordenats per data de publicació del més recent al més antic, fent d’aquesta manera la funció de catàleg de novetats.

 • Recursos de la Gran Guerra

   El 2014 es compleixen 100 anys de l'esclat de la Primera Guerra Mundial. En el marc de la commemoració del centenari de l'inici de la Gran Guerra, i dins de les Jornades d'actualització científica adreçades al professorat de secundària, volem posar al vostre abast un conjunt de recursos i enllaços que esperem puguin ser d'utilitat per la  tasca docent  a l'aula.