• Imprimeix

Unitats didàctiques

Educació primària

 • Memory

  Memory

  Joc elaborat per Internet +segura en forma de càpsula amb l'objectiu de fer conscients els alumnes de primària dels riscos d'internet.

  Es planteja una activitat grupal, seguint la metodologia i la dinàmica del joc de taula Memory, que farà que els alumnes s’adonin de tot allò que fan bé i de tot allò que pot significar un risc.

  Guia Docent

  Material Alumnes: Parelles de targetes il·lustrades que cal imprimir (15 parelles)

 • Joc del bon internauta

  Joc del bon internauta

  Joc elaborat per Internet +segura en forma de càpsula amb l'objectiu de fer conscients els alumnes de primària dels riscos d'internet.

  Es planteja una activitat grupal, seguint la metodologia i dinàmica del joc de taula Joc de l’oca, que farà que els alumnes s’adonin de tot allò que fan bé i de tot allò que pot significar un perill.

  Guia Docent

  Material Alumnes: Tauler i targetes que cal imprimir, cal tenir fitxes triades per a cada grup i daus per jugar.

 • Pensa i actua

  Pensa i actua

  Joc elaborat per Internet +segura en forma de càpsula amb l'objectiu de fer conscients els alumnes de primària dels riscos d'internet.

  Es planteja una activitat grupal que ajudarà els alumnes a conèixer i identificar els diferents riscos que poden trobar a Internet i com han d’actuar davant d’aquests.

  Guia Docent

  Material Alumnes: 21 etiquetes i plantilla en blanc que cal imprimir per a cada grup. 

 • Bo o dolent

  Bo o dolent

  Joc elaborat per Internet +segura en forma de càpsula amb l'objectiu de fer conscients els alumnes de primària dels riscos d'internet.

  Es planteja una activitat individual, perquè els alumnes puguin diferenciar quina de les situacions dibuixades resol millor la conducta adient.

  Guia Docent

  Material Alumnes: 6 parelles de cartes il·lustrades i textos corresponents que cal imprimir. Colors per pintar i una cartolina mural per acabat.

 • Carnet del bon internauta

  Carnet del bon internauta

  Es planteja una activitat individual que farà reflexionar els alumnes a partir de la resolució d’una sèrie de reptes que els permeti obtenir el carnet.

  Guia Docent

  Material Alumnes: Full d’expedició del carnet (anvers i revers) i 4 tipus d‘insígnies.

 • Combatem-ho junts

  Combatem-ho junts

  Unitat didàctica pertanyent al programa d'innovació #aquíproubullying del Departament d'Ensenyament per tractar el tema del ciberassetjament amb alumnes de cicle superior o de primer cicle de l'ESO.

  Guia per al docent

  Dossier per als alumnes

 • Compromís de ciutadà digital

  Compromís de ciutadà digital

  Unitat didàctica pertanyent al programa d'innovació #aquíproubullying del Departament d'Ensenyament per  treballar amb els alumnes de primària l'ús segur i responsable de les xarxes.

  Guia per al docent

  Dossier per als alumnes

 • Segueix el rastre digital

  Segueix el rastre digital

  Unitat didàctica per al cicle inicial de primària per treballar a l'aula el concepte d'empremta digital. Mitjançant un joc de rol, els alumnes, fent de detectius, deduiran quins són els tipus d'informacions personals que no s'han de penjar mai públicament a Internet

 • Tot sobre mi

  Tot sobre mi

  Unitat didàctica d'una sessió per als cicles mitjà i superior de primària per treballar a l'aula el concepte d'informació personal. Quina es pot fer pública a Internet i quina ha de romandre privada. Riscos a què ens exposem si no sabem salvaguardar la privacitat. 

Unitats didàctiques amb la seqüència, els recursos, la guia per al professorat i els materials per l'alumnat per al treball a l'aula de diversos temes relacionats amb Internet i les tecnologies digitals com ara la seguretat, privacitat, identitat, drets d'autor, ciberassetjament, etc...

Educació secundària