• Imprimeix

Geografia

 • Eines i recursos per a l'ensenyament de la geografia

  Eines i recursos per a l'ensenyament de la geografia

  Espai de comunicació de la Societat Catalana de Geografia que ofereix recursos didàctics i informacions diverses al professorat, tot posant especial atenció a l’ensenyament secundari.

 • Toponímia

  Toponímia

  Publicacions dels diccionaris cartogràfics, criteris, revistes i altres materials sobre toponímia i cartografia

 • Llibre digital de Sant Quirze

  Llibre digital de Sant Quirze

  Espai web amb informació significativa sobre el municipi. Està organitzada de manera que facilita la seva consulta i difusió

 • Geografia

  Geografia

  Bloc amb recursos per intentar entendre el món des d’una perspectiva geogràfica

 • Una mirada diferent del Poblenou

  Una mirada diferent del Poblenou

  Treball de més de 1000 fotografies documentades i localitzades sobre el plànol del barri. La informació de cada fotografia s'obté al clicar al nom del peu de cada foto

Recursos didàctics

Amb la creació recent del Dipòsit Digital de la UB, dins de l'apartat dedicat a la docència (OMADO) i la col·laboració de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya del Departament d'Educació es posen a l'abast del professorat de secundària i batxillerat una relació de materials per a la creació de recursos didàctics en geografia propis.

Els temes que es tracten constitueixen una part del programa de l'assignatura optativa d'especialitat de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, anomenada Recursos didàctics en geografia i que fou pensada per als estudiants que volen dedicar-se a l'ensenyament. Cada tema està construït i elaborat per a explicar, als estudiants de la Facultat, la diversitat de formes i sistemes que té el professorat per transmetre uns continguts, per a desenvolupar unes habilitats i per a buscar la col·laboració i les aportacions dels estudiants en la construcció del coneixement.

Per tal de facilitar l'accés als materials al professorat de secundària i batxillerat, s'ha preparat per a cada tema una versió específica que explica els objectius essencials i l'ús adequat de cadascun dels temes.

Els materials estan formats per textos, llistats, organigrames teòrics i reals, dibuixos informatius i dibuixos/treball, i són recursos polifuncionals (en diferents formats electrònics) en relació a l'edat i capacitat dels estudiants i a l'etapa del procés d'aprenentatge.

Josep Pons Granja
Professor Titular Emèrit del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de Barcelona