• Imprimeix

Projecte promoció escolar

El Departament d’Ensenyament preveu un Projecte específic per atendre l’alumnat del poble gitano. Aquest Projecte se situa en el marc més ampli i global com és el Pla integral del poble gitano que impulsa el Govern de la Generalitat de Catalunya. 

El Projecte Promoció escolar té els següents objectius:

  • Aconseguir l’escolarització plena de l’alumnat gitano a Catalunya a les diferents etapes del sistema educatiu de Catalunya mitjançant la prevenció, diagnosi i actuació precoç contra l’absentisme escolar.
  • Contribuir a l’èxit escolar i a la promoció sociolaboral de l’alumnat gitano.
  • Potenciar la visibilització i els valors de la cultura gitana dins el currículum escolar i la vida del centre.

El Departament d'Ensenyament posa a l'abast dels centres educatius amb alt percentatge d'alumnat del poble gitano aquest document amb l'objectiu d'aconseguir el seu èxit escolar (document en procés d'elaboració).

Materials de la jornada "L'èxit educatiu de l'alumnat gitano" El passat 11 d’octubre es va celebrar la jornada “L’èxit educatiu de l’alumnat gitano”. En aquest espai teniu accés als materials de les experiències que es van presentar.
 
Aquesta guia és un recurs metodològic de caràcter pràctic per ajudar els professionals que treballen amb alumnat gitan a implicar les famílies en els processos educatius dels seus fills. En el capítol 6 de la guia podeu trobar l'eina metodològica per a la intervenció amb les famílies a l'escola.
 

En el Projecte de Difusió de cultura gitana de la Fundació Privada Pere Closa s’inclouen les activitats Contes Rromane i Qui som els Rroma?

La primera activitat treballa el coneixement i el respecte per la cultura gitana a través d’una de les seves facetes més desconegudes: els contes i les llegendes. La segona activitat consisteix bàsicament en explicar l’origen geogràfic i històric del poble gitano, quina és la situació de la seva llengua i la distribució geogràfica actual, així com els símbols identitaris. 

Aquestes dues activitats són gratuïtes per als centres. En el web de la Fundació Privada Pere Closa trobareu més informació. Adreça de contacte: cultura@fundaciopereclosa.org