• Imprimeix

Acrojump

logo acrojump

El Departament d’Ensenyament, a través del Servei de Programes de Qualificació Professional Inicial participa en el projecte europeu de transferència d’innovació “ACROJUMP” subvencionat per la Unió Europea, dins del marc del Programa d’aprenentatge permanent Leonardo da Vinci –TOI.

El projecte ACROJUMP (ACcompagner les paRcOurs des Jeunes adUltes vers un eMploi non Précaire) té per objecte proporcionar als joves adults en recerca de feina un mecanisme que els permeti construir el seu “valor-ocupació” i al mateix temps el seu "valor-persona" i treballar millor amb el conjunt dels agents implicats en el procés treball-ocupació-formació per tal que millorin la seva ocupabilitat i així inserir-se en circuits laborals més estables.
 
El projecte treballa l’acompanyament i l’orientació permanent, contribueix a l’adquisició de les competències clau i ajuda a la persona a reconèixer i fer reconèixer els aprenentatges adquirits al llarg de la seva vida (aprenentatges formals i informals). Aquest objectiu s’aconseguirà a partir d’una eina informàtica que serà una xarxa social professional (e-perfil), on els joves podran capitalitzar les seves experiències amb l’acompanyament i l’assessorament de personal expert i d’altres professionals de l’àmbit laboral.
 
Les accions pilot previstes al projecte inclouen la posada en pràctica de la metodologia d’acompanyament i l’experimentació amb l’eina web “e-perfil”, a través de dos tipus d’accions pilot, una d’acompanyament a l’orientació professional i al seguiment personalitzat; i una altra com a eina per a la selecció de la formació als centres de treball.
 
El projecte es va iniciar l'1 d'octubre de 2012 i va finalitzar al desembre de 2014.
 

PQPI participants

En la primera acció pilot (acompanyament a l'orientació professional) han participat alumnes dels programes PQPI-FIAP i PQPI-INS de diferents municipis de Catalunya:

- PQPI-FIAP INS Antoni Torroja (Cervera)

- PQPI-FIAP INS Cal·lípolis (Tarragona)

- PQPI-FIAP INS Daniel Blanxart i Pedrals (Olesa de Montserrat)

- PQPI-FIAP INS Guillem Catà (Manresa)

- PQPI-FIAP INS Quercus (Sant Joan de Vilatorrada)

- PQPI-INS Castellbisbal

 

En la segona acció pilot (selecció per a la formació en centres de treball) han participat alumnes del PQPI-PTT de Viladecans.

 

fotos acrojump

Enllaços

Socis projecte

  Université Bretagne Sud 

 

Logotipus de la FUEIB

 

 logo-Université  

 

  

Imatge relacionada 

 

logo opcalia

Resultat d'imatges de departament d'ensenyament

Science Center

I4F