• Imprimeix

mSchools

mSchools és un programa de mEducació amb múltiples facetes, impulsat per Mobile World Capital Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

Objectius del programa

1. Fomentar l’aprenentatge amb la tecnologia mòbil

 

MHM és una iniciativa col·laborativa de georeferenciació del patrimoni cultural al voltant dels centres educatius i que promou l’ús de la tecnologia mòbil aplicada a l’àmbit de les humanitats.

Reconeixement a innovacions didàctiques de docents i escoles, aplicant tecnologies mòbils a les aules.

Seminari d’un dia dirigit a directors de centres escolars, representants del sector de l’educació i responsables de polítiques educatives, organitzat per Mobile World Capital Barcelona.

 

2. Millorar les competències digitals i l’esperit emprenedor

 

Proposta didàctica dirigida a 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, centrada en el disseny d’aplicacions i el desenvolupament de prototips, amb el suport de professionals en actiu d’empreses líders en el sector i disponible en anglès i català. Per trobar el suport de professionals de la indústria, els docents poden accedir a la plataforma experts.mobileworldcapital.com

Proposta didàctica dirigida al Cicle Superior de Primària, però també aplicable a 1r i 2n d'ESO, centrada en l'aplicació del pensament computacional mitjançant l'aprenentatge de la programació en Scratch. La proposta s'estructura en sis mòduls, que evolucionen seqüencialment en complexitat, formats cadascun per 12 sessions d'una hora. Cada mòdul planteja un repte que els alumnes hauran de resoldre de forma progressiva i treballant en grup. Els materials estan disponibles en un espai Nodes que pot ser descarregat i instal·lat en l'espai Nodes del centre per fer-ne l'adaptació que es cregui convenient.

Certamen que premia la tasca que duen a terme els alumnes dins el programa mSchools, reconeguent la feina desenvolupada pels participants dels concursos App Education (3r i 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius), Mobile History Map (Primària i Secundària) i Scratch Challenge (3r, 4t, 5, i 6è Primària; 1r i 2 d’ESO).

 

3. Construir un entorn obert per a la mEducació

 

Procés de cocreació a gran escala que connecta, inspira i capacita a docents per dissenyar propostes innovadores per a l’aula, el centre i la comunitat escolar, integrant l’ús de la tecnologia digital.

Basant-se en la metodologia del Design Thinking, la iniciativa ajuda als docents a preparar els seus alumnes per a desenvolupar-se en un present i futur que requereix competències digitals i habilitats creatives, de resolució de problemes i de comunicació i esperit crític.

Recull en línea d’aplicacions i continguts educatius provats i validats per docents que s’adrecen a escoles, professionals de l’educació i famílies.

  • mSchools Lab

Laboratori cocreatiu de tests d’innovació per accelerar l’adopció de tecnologia capdavantera en educació.

  • mSchools Mobile4all

Accions dissenyades per reduir l’escletxa digital a les aules per l’accés a dispositius.

 

Per a més informació: mschools@xtec.cat

 

 

Un programa de:

 Logotip Mobile World Capital. Barcelona

En col·laboració amb:

Logotip de la Generalitat de Catalunya

Logotip de l'Ajuntament de Barcelona

Logotip GSMA. Mobile World Congress