• Imprimeix

PyireneFP

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya lidera el projecte europeu PyireneFP, amb l’objectiu de desenvolupar un espai transfronterer de formació professional amb serveis d’informació, orientació i reconeixement mutu d’estudis, per tal d’ajudar les persones a seguir itineraris de formació a través de les ofertes formatives existents en centres de l’espai transfronterer entre Espanya i França. 

Formen part del projecte  PyireneFP  les 6 regions amb competències en formació professional d’ambdues bandes dels Pirineus: la Generalitat de Catalunya (Departament d'Ensenyament), el Govern d’Aragó, el Govern de Navarra, la Regió Nova Aquitània, el Govern Basc i la Regió Occitània (Pirineus Mediterrània).

El projecte consisteix a oferir als joves i a les persones adultes serveis coordinats d’informació i orientació professional, en relació a les ofertes de formació professional i de reconeixement de l’experiència laboral existents en l’espai transfronterer. També preveu organitzar estudis d’FP entre centres d’ambdós costats dels Pirineus que facin possible la mobilitat de l’alumnat amb el reconeixement directe dels aprenentatges adquirits. Per últim, inclou la promoció de l’intercanvi d’estudiants, professorat i orientadors professionals entre centres i empreses de banda i banda dels Pirineus. Amb PyireneFP es vol promoure el desenvolupament dels sistemes de formació i les competències de les persones de l’espai transfronterer, amb la finalitat de millorar-ne l’accés a l’ocupació.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.