• Imprimeix

COKLEECO

L'objectiu del projecte COKLEECO és promoure un millor coneixement mutu entre el món de l'educació i la formació i el món econòmic, fomentar i mantenir la seva cooperació a través del disseny i la construcció de nous cursos de formació que coincideixin amb les realitats de les diferents organitzacions de les regions associades. En un primer pas, aquests cursos de formació tenen una dimensió regional; en un segon pas, els socis treballen junts per construir un curs de formació integrada a Europa. En unir a grups d'interès del món educatiu i de l'empresa, el projecte COKLEECO reuneix diferents socis de 5 països entre els que es troba el Departament de la Generalitat de Catalunya.

Treballa en projectes innovadors per millorar el vincle entre escola i empresa. El projecte pretén utilitzar pràctiques innovadores ja existents als territoris per a construir els cursos de formació mitjançant un enfocament de descontextualització-recontextualització. La primera etapa del projecte COKLEECO consisteix a identificar pràctiques innovadores en el camp i integrar-les dins dels mòduls dels cursos de formació. Això també permet determinar alguns punts comuns per a aquestes pràctiques. El segon pas és la construcció del curs de formació "local" de manera modular. Després d'una prova i una avaluació d'aquests cursos regionals, els socis desenvolupen conjuntament un curs de formació europeu que serà comú per a tothom. El curs de formació integrat europeu és el disseny i la prova durant dues mobilitats d'aprenentatge d'una setmana cada una, en un interval de sis mesos.

Els participants també dissenyen accions pilot que implementen el contingut pràctic del curs de formació en el camp, amb els estudiants. L'etapa final del projecte consisteix a consolidar els resultats obtinguts en un document i "recomanacions" de "lliçons apreses" per als responsables de la formulació de polítiques, els agents educatius i el personal de l'empresa. Aquests documents seran especialment utilitzats en la conferència final que se celebrarà a Bèlgica l'any 2019.

El projecte COKLEECO es dirigeix ​​a tres categories de públic objectiu: el món de l'educació amb professors, però també consellers orientadors i caps d'escola, el món econòmic amb líders empresarials empresaris, gestors de recursos humans, però també tutors interns i també per als estudiants a través d'accions pilot per facilitar la seva comprensió de l'entorn socioeconòmic europeu. Mitjançant la formació de professors i les relacions sostenibles amb les empreses, el projecte COKLEECO incideix tant en el món de l'educació com en el món econòmic, fent-los treballar junts en la construcció d'una eina comuna i prepara els estudiants per a una millor comprensió del món professional que ha de reforçar la seva ocupabilitat a tot el territori europeu.

Els socis i països que participen al projecte són:

  • FREREF - Fondation des regions européennes pour la recherche, l’éducation et la formation (França) - Coordinació
  • Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
  • Interprofessionnelle Rhone-Alpes (IPRA) (França)
  • Malopolskie Centrum Doskonalenia Nauczycieli (Polònia)
  • Università degli Studi di Modena e Reggio Emilia (Itàlia)
  • Fondation pour l’Enseignement (Bèlgica)
  • Rectorat académie de Grenoble (França)
  • Confindustria Emilia-Romagna (Itàlia)
  • Centre de Coordination et de Gestion des Programmes Européens – DGEO (Bèlgica)
  • Folkuniversitetet, Stilftelsen vid Lunds  universitat (Suècia)