• Imprimeix

Pràctiques d'aula de primària

Recull d’experiències d’aula de primària relacionades amb la lectura que poden considerar-se bones pràctiques per aplicar en la tasca docent.

 

 • Activitat de lectura en veu alta

  Activitat de lectura en veu alta

  L’Escola Mossèn Cinto de Folgueroles ens presenta l’aplicació a l’aula a partir de la formació del Portafolis de Lectura. Treballen la lectura en veu alta fent conscient l’alumne i implicant-lo en tot el procés d’aprenentatge.

  Proposta de l'activitat

  Vídeos exemples de l'activitat

 • La lectura compartida

  La lectura compartida

  Proposta didàctica de l’escola Tabor de Barcelona per treballar les estratègies de lectura amb l’alumnat que s’inicia en l’adquisició del codi, a partir del poema “El ninot de neu”.

 • Taller de lectura: Fer hipòtesis i comprovar-les. P5

  Taller de lectura: Fer hipòtesis i comprovar-les. P5

  L’escola Joaquim Blume de Sabadell ens presenta l’aplicació en una aula de P5 d’un taller de lectura. En la seqüència didàctica es distingeixen les fases següents: connexió, modelatge, participació activa, enllaç, pràctica independent, i parlem del text i comprovem la hipòtesi.

 • Lectura compartida

  Lectura compartida

  L'escola Prat de la Manta de L'Hospitalet de Llobregat ens presenta una experiència de lectura compartida en una aula de P5 . Es tracta d'una classe col·lectiva de lectura on mestres i alumnes s'enfronten conjuntament a la tasca de llegir un text visible per a tots.

 • Apadrinament lector

  Apadrinament lector

  Pràctica de l'escola Juan Ramón Jiménez de Martorell, on els alumnes més grans ajuden a aprendre a llegir als petits.

 • Llegim en parella

  Llegim en parella

  L'escola Riera de Ribes de Sant Pere de Ribes duu a terme un programa d'aprenentatge de lectura basat en la tutoria entre iguals, la implicació familiar i la competència lectora.

 • LECXIT: recull d'experiències sobre la lectura

  LECXIT: recull d'experiències sobre la lectura

  Càpsules audiovisuals que expliquen diverses experiències educatives i reflexions entorn de la lectura.