• Comparteix a Telegram
 • Imprimeix

Exemples d’activitats de l’Aprenentatge inicial de la lectura

Selecció d’activitats presentades en la formació de l’Aprenentatge inicial de la lectura, corresponents als tallers:

- AIL 2. La planificació d’activitats de lectura a EI i CI.

- AIL 3. L’ensenyament de la comprensió lectora.

- AIL 4. El procés d’aprenentatge de la lectura, de la descoberta de les lletres a l’autonomia en la descodificació.

- AIL 5. Intervenció docent a partir de l’avaluació de l’alumnat.

 

 • Poema d’hivern

  Poema d’hivern

  L’institut escola de Castellterçol ens presenta una pràctica col·lectiva de lectura guiada per a P5. Mestre i alumnes llegeixen un poema i comparteixen les estratègies de descodificació i de comprensió lectora.

 • Els nostres contes

  Els nostres contes

  L’escola Mare de Déu del Sol de Pont aprofita l’elaboració de contes per Sant Jordi per treballar la fluïdesa lectora, aplicant estratègies com la relectura, la lectura expressiva i la lectura coral.

 • Racó: coneixem les lletres

  Racó: coneixem les lletres

  Els alumnes de primer i segon de l’escola Canigó de Vilanova i la Geltrú confegeixen paraules amb el suport de les tauletes digitals. L’activitat els permet practicar de manera engrescadora els procediments implicats en l’adquisició del codi escrit: segmentació, síntesi i valor sonor de les grafies.

  Animació amb la tauleta digital

 • El sistema solar

  El sistema solar

  L’escola Prim de Barcelona aprofita el camp semàntic del projecte que s’elabora a l’aula de P5 per treballar aspectes implicats en l’adquisició del codi escrit: el valor sonor de les grafies, la segmentació de paraules i l’elaboració de frases.

 • Fem teatre a l’escola

  Fem teatre a l’escola

  La preparació i la representació d’una obra de teatre permet als alumnes de 2n de l’escola Empúries de l’Escala practicar la lectura expressiva, la relectura, i la conversa i reflexió per accedir a la comprensió del text. A més, els assajos esdevenen un espai de col·laboració entre els alumnes i d’autogestió de les seves intervencions.

  Fem teatre a l’escola