• Imprimeix

Seleccions bibliogràfiques

 • El Garbell

  El Garbell

  Tria quadrimestral de llibres per a Infants i Joves que parteix del butlletí Quins llibres... S’adreça a les biblioteques escolars perquè puguin trobar novetats editorials pel seu interès i qualitat.

 • Bibliografia selectiva. Novetats

  Bibliografia selectiva. Novetats

  Publicació bimestral que ofereix una selecció de les novetats editorials més interessants dels diferents camps del saber, per orientar en el desenvolupament de les col·leccions de les biblioteques públiques.

 • Servei eBiblio Catalunya. Servei de SLPC de préstec de llibre electrònic

  Servei eBiblio Catalunya. Servei de SLPC de préstec de llibre electrònic

  Servei de préstec de llibres digitals per als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya. Compta amb una col·lecció de títols d'obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques en català, castellà i anglès. i audiollibres i revistes.

  També inclou el préstec digital de lectures de secundària.

 • Llibres infantils i juvenils recomanats per la crítica (2000-2013)

  Llibres infantils i juvenils recomanats per la crítica (2000-2013)

  Destinataris: Docents i professionals relacionats amb el llibre infantil i juvenil

  Descripció: Selecció d'obres infantils i juvenils més valorades per la crítica des de l’any 2000 fins al març de 2013, per edats. Ha estat elaborada a partir d’un buidat ampli de revistes i institucions especialitzades de tot l’estat.

 • Recull bibliogràfic "Diferents mirades i un sol fet migratori"

  Recull bibliogràfic

  Selecció de novel·les sobre el fet migratori, la interculturalitat i el plurilingüisme elaborada dins del programa “Paco Candel, Catalunya un sol poble”.

 • Publicacions bibliogràfiques del Servei de Biblioteques

  Publicacions bibliogràfiques del Servei de Biblioteques

  Destinataris: Comunitat educativa i professionals de biblioteques.

  Descripció: El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura dóna suport i assessorament bibliogràfic a la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya a través del Servei d'informació Selectiva (SIS).

 • Canal Lector

  Canal Lector

  Destinataris: Públic infantil i juvenil i adult

  Descripció: Web de recomanació de llibres amb l'objectiu de fomentar la lectura en totes les edats i donar un servei fàcil i de qualitat als que volen relacionar-se amb els llibres i la lectura.

  Es una web de recomendación de libros infantiles y juveniles editados en español en los diversos países que comparten la lengua. - See more at: http://www.canallector.com/seccion.php?id=64#sthash.NZqVs7YK.dpuf

 • Quins llibres?

  Quins llibres?

  Destinataris: Professorat d'infantil, primària i secundària, responsables de biblioteca escolar i persones interessades.

  Descripció: Selecció de llibres de ficció i de coneixements per infants i joves que elabora el Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l'Associació de Mestres Rosa Sensat . El Programari ePèrgam del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la gestió de les biblioteques escolars conté, des de l'any 2007, la base de dades Quins llibres?

 • Elles i ells, colze a colze

  Elles i ells, colze a colze

  Destinataris: Professorat d'infantil, primària i secundària i responsables de biblioteca escolar.

  Descripció: Bibliografia de literatura infantil i juvenil sobre valors i actituds pel que fa a la superació dels estereotips de gènere i del sexisme. Ha estat seleccionada per especialistes en coeducació i biblioteca escolar a partir d'un encàrrec del Departament d'Ensenyament.

 • Noies i nois tants a tants

  Noies i nois tants a tants

  Destinataris: Professorat de secundàira i responsables de biblioteca escolar

  Descripció: La Biblioteca de l'Associació de Mestres Rosa Sensat posa a disposició de les escoles i instituts de Barcelona, en forma de préstec, tres maletes amb una acurada selecció de llibres de ficció infantils i juvenils, que posen en mans d'infants i joves d'educació infantil, primària i secundària obres que els permeten una mirada i una reflexió en favor de la igualtat d'oportunitats, la superació dels estereotips de gènere, culturals i socials, i la defensa de la dignitat personal, i aporten recursos als docents per treballar la coeducació.

  Accés a la selecció de llibres per a l'educació infatil i primària
  Accés a la selecció de llibres per a l'educació secundària

 • Minibilioteca: 100 per llegir! 50 per als petits!

  Minibilioteca: 100 per llegir! 50 per als petits!

  Destinataris: Professorat d'infantil i primària i responsables de biblioteca escolar.

  Descripció: Maletes que contenen una selecció dels llibres més actuals d’autors catalans i universals per afavorir el gust per la lectura en els infants. L'Acali i el Departament d’Ensenyament col·laboren per fer-les arribar anualment a través dels Serveis Educatius, als centres educatius d’infantil i primària de la seva zona.

 • Cultures de l'Àfrica. Bibliografia selectiva

  Cultures de l'Àfrica. Bibliografia selectiva

  Destinataris: Públic en general

  Descripció: Selecció de llibres, gravacions musicals, pel·lícules cinematogràfiques i recursos electrònics a través dels quals es vol oferir un ventall ampli de fonts d’informació sobre el continent.

 • Bibliografies temàtiques

  Bibliografies temàtiques

  Destinataris: Públic en general

  Descripció: La Subdirecció General de Biblioteques publica una sèrie de bibliografies selectives especialitzades, algunes de les quals hem referenciat més amunt, destinades a orientar i potenciar el treball bibliogràfic que realitzen les biblioteques públiques en diversos camps temàtics.

 • Llibres 2007-2008 escollits de literatura infantil (3-15 anys)

  Llibres 2007-2008 escollits de literatura infantil (3-15 anys)

  Destinataris: Nois i noies de 3 a 15 anys

  Descripció: Selecció bibliogràfica elaborada per la Fundación Germán S ánchez Ruipérez