• Imprimeix

Activitats sobre el còmic

Curs 2016-2017

 • Finalistes del VI Concurs Escolar Saló del Còmic

  En l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc el dia 2 d’abril en el Saló del Còmic, es faran públics el primer, segon i tercer premi de cada categoria i el premi especial JOSO per a les categories C i D.

 • Activitats per a les escoles

  El Saló del Còmic en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, organitza els dies 30 i 31 de març de 2017 un seguit d'activitats adreçades a alumnes de primària, secundària i batxillerat.

 • Activitats per a escolars relacionades amb Tintín

  Dins dels actes convocats en el marc del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona previstos del 30 de març al 2 d'abril, se celebraran aquestes activitats adreçades a escolars i relacionades amb Tintín:

   1. Concurs de dibuix Tintinaire organitzat per l'Editorial Juventud i 1001 Associació Catalana de Tintinaires. Consulteu les bases.

   

   2. Visita a l'exposició de la geografia de Tintin organitzada per 1001 Associació Catalana de Tintinaires.

 • X Jornada El còmic una eina pedagògica

  Adreçada al professorat de primària i secundària. La Jornada, emmarcada dins dels actes del 35è Saló del Còmic, consta d'una visita guiada pels expositors del Saló, taller de recursos del còmic per al professorat, conferència i presentació d’experiències.

   

  30 de març de 2017 al Palau de Congressos de Barcelona (Montjuïc)

  Horari: de 15:00 a 20:00

   

  Inscripció del 15 de febrer al 26 de març de 2017

 • VI Concurs Escolar Saló del Còmic: L'aviació i el còmic

  En el marc de la 35a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc entre el 30 de març i el 2 d’abril de 2017, FICOMIC, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, convoca el VI concurs escolar del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Els textos es poden presentar en català, occità o en les altres llengües curriculars.

  Accés a les bases  

  Inscripció tancada.

   

   

Curs 2015-2016

Veredictes del jurat. Concurs còmic

V Concurs Escolar Saló del Còmic Curs 2015-2016

"Historietes sobre rodes"

 Veredicte del jurat. Els guanyadors es desvetllaran en l'acte de lliurament de premis que tindrà lloc en el marc del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.


 IV Concurs Escolar Saló del Còmic Curs 2014-2015

"Llegendes, rondalles i mites."

 Veredicte del jurat

 Llista de centres participants.

Mixbook Treballs guanyadors

 Reportatge fotogràfic


Veredicte del jurat del III Concurs. Curs 2013-2014

  "Catalunya passat i futur"

Treballs guardonats


Veredicte del jurat del II Concurs. Curs 2012-2013

  "Salvem les espècies en perill d'extinció"


Veredicte del jurat del I Concurs. Curs 2011-2012

  "Els robots del futur"

 


Activitats sobre el còmic. Curs 2014-2015

Activitats sobre el còmic. Curs 2013-2014

 • VII Jornada: El Còmic una eina pedagògica

  Adreçada al professorat de primària i secundària. La Jornada, emmarcada dins dels actes del 32è Saló del Còmic, consta d'una sessió de conferències i la possibilitat de fer una visita guiada pel Saló per al professorat en grups separats.

  15 de maig de 2014 a la Fira de Barcelona (Montjuïc)

  Horari:

  Visita guiada secundària: de 15 a 16h

  Visita guiada primària: de 16 a 17h

  Conferències: de 17 a 20h

  Programa 

  Reportatge fotogràfic

 • 32è Saló del Còmic: Activitats per a l'alumnat

  1) Visita al Saló del Còmic per a grups escolars. La visita es pot fer dijous dia 15 i divendres dia 16 de maig de 10 a 17 h. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a pedagogia@ficomic.com i fer-hi constar com a assumpte VISITA GRUPS ESCOLARS.


  2) Taller de còmic organitzat per l’Escola JOSO. Centre de Còmics i Arts Visuals. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a pedagogia@ficomic.com i fer-hi constar com a assumpte TALLER DE CÒMIC.

Activitats sobre el còmic. Curs 2012-2013

 • VI Jornada: El còmic una eina pedagògica

  Adreçada al professorat de primària i secundària. La Jornada consta d'una sessió de conferències i la possibilitat de fer una visita guiada pel Saló per al professorat en grups separats.

  11 d'abril de 2013 a la Fira de Barcelona (Montjuïc)

  Més informació i programa

  Presentacions de la jornada:

  Lluís Ballester. Universitat de les Illes Balears. "Maus" com a referència: pensar, gaudir i aprendre junts.

  Joaquín Ayala Chinea, Santiago Suárez Sosa i Vicente Escobio García. Experiència de centres educatius de Tenerife i de Gran Canaria. Tebeos con clase: una experiència de còmic a l'aula.

  Més informació sobre l'experiència TEBEOS CON CLASE

   

   

 • 31è Saló del Còmic: Activitats per a l'alumnat

  • Visita al Saló del Còmic per a grups escolars. La visita es pot fer dijous dia 11 i divendres dia 12 d'abril de 10 a 17 h. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a pedagogia@ficomic.com i fer-hi constar com a assumpte VISITA GRUPS ESCOLARS.
  • Taller de còmic organitzat per l’Escola JOSO.  El taller és pot fer dijous dia 11 i divendres dia 12 d'abril. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu a pedagogia@ficomic.com i fer-hi constar com a assumpte TALLER DE CÒMIC.

 • Participació de l'escola Joan Roca de Barcelona en el II Concurs Escolar Saló del Còmic

  Els alumnes de l'escola Joan Roca de Barcelona ens ensenyen els còmics que han dibuixat per partcipar en el II Concurs de Còmics Salvem les espècies en perill d'extinció. Parlen dels animals que han trobat en perill d'extinció i ens expliquen activitats complementàries que han fet al voltant d'aquest concurs.