El Departament d'Ensenyament participa en l'organització i en la difusió d'activitats relacionades amb la literatura catalana amb l'objectiu d'oferir recursos i formació complementaris per al desenvolupament dels continguts curriculars corresponents.

En col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, les jornades literàries dedicades a autors catalans amb motiu d'efemèrides relacionades tenen per objectiu apropar la seva obra al col·lectiu docent i donar-ne a conèixer experiències didàctiques.

El programa Lletres a les aules, també en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, és, des de 1998, una activitat de promoció de la literatura catalana i del foment de la lectura basada en les visites d'autors a les aules i en la lectura en veu alta de textos per part actors davant l'alumnat.

Els concursos escolars organitzats pel Departament d’Ensenyament i/o en col·laboració amb diferents entitats suposen un incentiu per a l'ensenyament-aprenentatge de la pràctica literària i el gust per la lectura.

Tanmateix, també s’hi ofereixen enllaços a webs relacionats amb la literatura catalana que poden ser d’interès per al professorat  a l’hora de complementar la informació sobre autors de les terres de parla catalana, de preparar l’organització de rutes literàries i de trobar propostes que relacionin la literatura amb llocs concrets del territori.

Contacte: sial@xtec.cat