• Imprimeix

Bones pràctiques de treball en xarxa

En aquest apartat es mostren bons exemples de treball en xarxa en què participen biblioteques escolars, Serveis Educatius, la biblioteca pública i altres entitats de l’entorn.

Els criteris que s’utilitzen per seleccionar aquestes experiències són:

 • Actualitat: que la xarxa que la porta a terme estigui en funcionament.
 • Transferibilitat: que mostri una pràctica que pugui ser transferida a un altre territori.
 • Sostenibilitat: que no sigui una activitat puntual sense continuïtat, sinó que tingui durada en el temps.
 • Participació de diferents agents de la xarxa.
 • Qualitat: que mostri una experiència rica i interessant des del punt de vista pedagògic.

Si voleu mostrar una experiència de treball en xarxa, poseu-vos en contacte amb el vostre CRP de referència.

 • Municipi lector - Cassà de la Selva

  Municipi lector - Cassà de la Selva

  Servei Territorial: Girona.

  Les escoles Aldric, Puig d'Arques, La Salle, la llar d'infants Taps, l'institut de Cassà de la Selva, la biblioteca pública i l'Ajuntament duen a terme aquest treball en xarxa implicant a totes les entitats del municipi i els ciutadans, aconseguint un compromís ferm envers la lectura, partint de l'activitat lectora com a forma d'ampliar la visió del món. 

 • Pla d’Animació a la Lectura de Vilanova i la Geltrú

  Pla d’Animació a la Lectura de Vilanova i la Geltrú

  Servei Territorial: Barcelona Comarques

  Pla d’animació a la lectura impulsat pel Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que, a través de les seves dues biblioteques municipals, s’adreça a segon cicle d’educació infantil i a primària; s’executa al llarg del curs escolar i dins l’horari lectiu amb l’objectiu de crear nous lectors. Són els centres educatius que, de manera voluntària, decideixen participar-hi.

 • Projecte Tàndem: Escola Joan Maragall - Biblioteca Central Tecla Sala

  Projecte Tàndem: Escola Joan Maragall - Biblioteca Central Tecla Sala

  Servei Territorial: Barcelona Comarques

  El tàndem entre la Biblioteca Central Tecla Sala i l’Escola Joan Maragall potencia la relació de l’escola amb la biblioteca a partir de visites dels alumnes, d’espectacles literaris, del treball amb els pares i les mares a través d’un club de lectura i col·labora en les tasques tècniques de la biblioteca escolar, un dels motors essencials de l’Escola Joan Maragall. També es formen els alumnes com a ajudants de biblioteca; desenvolupen així un projecte d’aprenentatge al servei de la biblioteca de l’escola.

 • Itinerari estètic i plàstic

  Itinerari estètic i plàstic

  Elaborat pel Seminari de Biblioteca escolar del CRP Baix Camp i la Biblioteca Central Xavier Amorós: “Llibres per fer camí, per a seguir un itinerari, per a començar a endinsar-nos en els aspectes estètics i plàstics del llibre il•lustrat i fer els primers passos. Volem aprendre junts a valorar alguns elements més a fons i adonar-nos que ens poden fer gaudir i animar-nos a experimentar per nosaltres mateixos, petits i grans”.