• Imprimeix

Llegir per aprendre

Documents i recursos per donar suport a l’eix de la competència lectora “Llegir per aprendre”. Aquest eix fa referència a l’ús de la lectura a les àrees i matèries del currículum i comprèn la lectura d’estudi, la competència informacional i la lectura crítica.

 • Competència informacional: del currículum a l'aula

  Competència informacional: del currículum a l'aula

  Blasco Olivares, Anna; Durban Roca, Glòria

  Presenta una proposta per a l’articulació de la competència informacional als centres educatius, conceptualitzada de forma transversal i interdisciplinària i utilitzant un model específic per a la seva sistematització.

 • Experiències i recursos per a la competència informacional

  Experiències i recursos per a la competència informacional

  Recull d'experiències i recursos per al treball de la competència informacional des de la biblioteca escolar.

 • La competència informacional: fonts d'informació primària

  La competència informacional: fonts d'informació primària

  Quadern Virtual amb una breu exposició de set fonts d'informació: diaris, enciclopèdies, atles i mapes, diaris, estadístiques, cronologies i anuaris. A través de les activitats que proposa fomenta la interacció amb els recursos i portals d'informació que ens permeten arribar al coneixement d'aquestes fonts.

 • Recursos JClic per a la biblioteca escolar

  Recursos JClic per a la biblioteca escolar

  Elaborats per Xoaquín Freixeiro i traduïts al català per Mònica Ricart.

  Conjunt de projectes JClic sobre les biblioteques escolars adreçats a l'educació primària: les parts dels documents, les obres de referència i la formació d'usuari.

 • Gènius

  Gènius

  La Diputació de Barcelona ha posat en marxa el nou portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals: Gènius. Complementa l'oferta de la Biblioteca Virtual facilitant als nens i nenes l’accés a la cultura i a la informació. Quatre personatges -en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit- són els amfitrions que guiaran els joves internautes pels racons d’aquest portal que substitueix el web Chilias, en funcionament des del 1998.

 • Alehoop. Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

  Alehoop. Recursos en línia per elaborar treballs de recerca

  Recull selectiu de recursos en línia que vol ser una eina d'ajuda per a treballs de recerca bàsica adreçat a estudiants de batxillerat i dels primers anys de la universitat. Aquest servei en línia ha esta creat des de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

 • Primer servei d'assessoria en línia de CEDRO

  Primer servei d'assessoria en línia de CEDRO

  L’Assessoria d’esdelibro.es  té com a objectiu respondre els dubtes de la comunitat educativa i dels usuaris en general en relació amb els valors de la creació, el llibre i el respecte a la propietat intel·lectual. Es resolen dubtes sobre l’ús de la propietat intel·lectual en el món educatiu.

 • Competència informacional, Sí. Pero ¿Cómo?

  Competència informacional, Sí. Pero ¿Cómo?

  Materials per al disseny i l’elaboració de programes per a dur a terme a les aules i la biblioteca escolar.

 • Orientació Normativa i Estratègica de l'Alfabetizació Mediàtica i Informacional (MIL)

  Orientació Normativa i Estratègica de l'Alfabetizació Mediàtica i Informacional (MIL)

  Document que aborda la MIL com un concepte integral ja que combina l’alfabetització informacional i mediàtica.

 • Biblioteca Nacional Escolar

  Biblioteca Nacional Escolar

  BNEscolar és una col·lecció de més de 8.500 recursos digitals, seleccionats de la col·lecció de biblioteca Digital Hispànica per l'interès per als docents i educadors. Pot ser molt útil per a complementar els continguts curriculars dels ensenyaments secundaris.

 • Projectes documentals integrats

  Projectes documentals integrats

  Publicació del govern de Navarra que proposa als docents una metodologia didàctica on la biblioteca escolar és el principal recurs. L'objectiu és integrar aquest espai a la pràctica docent quotidiana, amb la finalitat d'ensenyar l'alumnat a trobar la informació que necessita, a tractar-la, entendre-la i interpretar-la adequadament.

 • Programas para el desarrollo de la competencia informacional articulados desde la biblioteca escolar

  Programas para el desarrollo de la competencia informacional articulados desde la biblioteca escolar

  Aquesta publicació pretén facilitar diversos instruments (curriculars i metodològics) perquè cada centre, en funció del seu context i de la situació específica de la seva biblioteca, pugui dur a terme els programes per al desenvolupament de la competència informacional de forma graduada. Cada programa està constituït per un conjunt de components que permetrà al centre la planificació realista considerant la biblioteca escolar com l'eix vertebrador dels mateixos.

   

 • Biblioteca escolar digital

  Biblioteca escolar digital

  La Fundación Germán Sánchez Ruipérez ha creat la Biblioteca Escolar Digital, una eina destinada a la comunitat educativa amb l'objectiu de ser una porta d'accés a enllaços i recursos educatius de qualitat.

 • El bibliotecario escolar en el modelo 1 a 1

  El bibliotecario escolar en el modelo 1 a 1

  Graciela Perrone (coordinadora), Romina De Lorenzo; Virginia Henry; Marta González del Valle  i Alexandra Murillo Madrigal.

  Material que forma part d'una sèrie de manuals elaborats en el marc del Programa Connectar Igualtat. Té objectius pedagògics, bibliotecològics i informacionals destinats a acompanyar al bibliotecari escolar en la implementació del model d'aprenentatge 1 a 1 en l'escola, així com també a donar suport a les diverses experiències d'utilització d'aules digitals.

 • Recursos digitals per a la biblioteca escolar de primària

  Recursos digitals per a la biblioteca escolar de primària

  Selecció acurada de recursos digitals de caràcter informatiu i adreçada principalment a l’alumnat d’educació primària i al seu professorat amb la finalitat de facilitar-los la cerca d’informació en el treball curricular.

 • Recursos digitals per a la biblioteca escolar de secundària

  Recursos digitals per a la biblioteca escolar de secundària

  Selecció acurada de recursos digitals de caràcter informatiu i adreçada principalment a l’alumnat d’educació secundària i al seu professorat amb la finalitat de facilitar-los la cerca d’informació en el treball curricular.