• Imprimeix

Gust per llegir

Documents i recursos per donar suport a l’eix de la competència lectora “gust per llegir”. Aquest eix fa referència al desenvolupament de l’hàbit lector i al gaudi de la lectura.

 • Avui ens visita...o com dinamitzar la visita d'un autor a l'aula

  Avui ens visita...o com dinamitzar la visita d'un autor a l'aula

  Dossier didàctic amb orientacions per al professorat de primària i secundària per preparar la visita dels autors a les aules. Té com a objectiu aprofundir en la figura de l’escriptor i en la seva obra, amb la intenció de desvetllar el gust per la lectura en l’alumnat. La primera part presenta activitats per fer abans, durant i després de la visita, i en la segona, una sèrie d’autors expliquen la seva experiència en diversos centres.

 • Programa Via Llibre de TV3 dedicat a la Literatura Infantil i Juvenil

  Programa Via Llibre de TV3 dedicat a la Literatura Infantil i Juvenil

  Especialistes del tema donen claus per encomanar el plaer de llegir als nens i nenes. També hi trobareu recomanacions de lectures i fórmules per potenciar que els nens llegeixin.

 • Efemèrides LIJ 2016

  Efemèrides LIJ 2016

  Recull d'efemèrides de Literatura Infantil i Juvenil previstes per a l'any 2016.

 • Els clubs de lectura a l'escola

  Els clubs de lectura a l'escola

  Els clubs de lectura (CL) representen una pràctica idònia per fusionar en una mateixa activitat les dues dimensions de les bones pràctiques lectores: la personal, i privada, i la interpersonal i pública. 

  Materials:

  Guia didàctica El club de la lectura  de Joan Portell Rifà.

  Els clubs de lectura a l'escola. Presentació càrrec de Mònica Badia. Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics.

  El club de lectura escolar. Una experiència per gaudir llegint. Experiència de l'Escola La Riba. Alt Camp.

 • Guies de lectura

  Guies de lectura

  El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura ofereix a la ciutadania una selecció d’enllaços a guies de lectura publicades per les biblioteques publiques i que, en el cas d’alguns autors, també poden ser útils per al professorat d’alumnes grans.

 • L'univers lector adolescent. Dels hàbits de lectura a la intervenció educativa

  L'univers lector adolescent. Dels hàbits de lectura a la intervenció educativa

  Mostra quins són els perfils lectors dels adolescents, reflexiona sobre els canvis en les pràctiques lectores amb la influència d'Internet i de la lectura en pantalla, i dóna pautes per a la intervenció educativa.

 • Quins llibres?

  Quins llibres?

  Botiga virtual on es poden trobar i comprar els llibres en català i castellà recomanats pel Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l’associació. La iniciativa vol promoure el gust per la lectura dels infants i joves i facilitar als mestres l’accés a una acurada selecció.

 • Material didàctic del Programa El Gust per la Lectura

  Material didàctic del Programa El Gust per la Lectura

  Dossiers en format PDF

  El Programa  El Gust per la Lectura ofereix material didàctic al professorat, i estratègies i recursos per a la dinamització de la lectura, de manera que s’afavoreixi el desenvolupament de les competències literària i social i ciutadana. La dinamització de la lectura es porta a terme relacionant les obres literàries amb altres tipus de discursos, de formats artístics i d’activitats, amb la intenció que el fet lector, a més de proporcionar sensibilitat estètica i contribuir al creixement personal, esdevingui element potenciador del treball compartit i la construcció de la ciutadania.

 • Lletra

  Lletra

  Espai web que ofeix informació i documentació especialitzada en literatura catalana, adreçada als lectors, professors, estudiants, professionals i, en general, a totes les persones interessades pel llibre i la lectura en català.

 • Una mà de contes

  Una mà de contes

  Portal adreçat a professionals de l'educació i públic en general, que ofereix contes per veure i escoltar, que es poden triar a partir del tema, l’autor, l’il·lustrador, l’origen geogràfic...

 • Què llegeixes?

  Què llegeixes?

  Què llegeixes? o QL és un projecte de la Institució de les lletres Catalanes del Departament de Cultura. És fòrum sobre on es vol donar llibertat per parlar de tota mena de llibres, Hi ha tres fòrums: Ploma per als adults, Boli per als joves i Llapis per al petits.

 • Nascuts per llegir

  Nascuts per llegir

  Projecte de promoció de la lectura per a infants de 0 a 3 anys, establint un vincle afectiu entre adults i petits al voltant del llibre.

 • Faristol

  Faristol

  Revista en format digital especialitzada en Literatura Infantil i Juvenil en català que ofereix un espai de reflexió i aprofundiment de temes diversos que envolten la nostra literatura.