• Imprimeix

Directrius i manifestos

 • Directrius i Estàndards per a les biblioteques dels centres educatius de Catalunya

  Directrius i Estàndards per a les biblioteques dels centres educatius de Catalunya

  Document de referència per a les biblioteques dels centres educatius de Catalunya que exposa els serveis i recursos que n'haurien de proporcionar a la comunitat educativa. També presenta uns estàndards mínims aplicables als apartats de col·lecció, serveis, espai i personal.

 • Marco de referència para las bibliotecas escolares

  Marco de referència para las bibliotecas escolares

  Document marc creat per la Comisión Tècnica de Bibliotecas Escolares del Ministerio de Educación i adreçat als membres de la comunitat escolar, especialment als responsables de les polítiques educatives, tècnics i assessors per tenir en compte a l’hora de posar en marxa, assessorar i avaluar les biblioteques dels centres educatius. Presenta el model de biblioteca que l’actual sistema educatiu necessita.

 • Directrius Ifla/Unesco per a la biblioteca escolar

  Directrius Ifla/Unesco per a la biblioteca escolar

  Document que té per objectiu donar pautes per al desenvolupament de les biblioteques escolars a tots els països, ressaltant la seva importància en el procés educatiu de l'infant, tant per a la comunitat educativa com per als governs i polítics responsables en educació.

 • Directrius sobre serveis bibliotecaris per a bebés i infants

  Directrius sobre serveis bibliotecaris per a bebés i infants

  Les directrius se centren en els serveis bibliotecaris a bebès i infants, les seves famílies i les organitzacions de suport que s’ocupen de l’alfabetització precoç i els serveis apropiats per als més joves

 • Declaració Universal sobre els Arxius

  Declaració Universal sobre els Arxius

  Aquesta Declaració, que ja va ser adoptada, el 10 de novembre de 2011 per la UNESCO, a la seva 36a Conferència General a París, és una expressió concisa de la importància dels arxius en la societat moderna. Remarca el paper fonamental que exerceixen en la transparència administrativa, la responsabilitat democràtica i la preservació de la memòria social col·lectiva. La Declaració defensa la gestió eficaç dels arxius com a una funció essencial que dóna suport a l'administració pública moderna, a les millors pràctiques en l'empresa privada i a un accés més fàcil a la informació per part dels ciutadans.