• Imprimeix

Diversitat cultural

 • Declaració Universal de la UNESCO sobre la Diversitat Cultural

  Declaració Universal de la UNESCO sobre la Diversitat Cultural

  Pàgina que vincula amb la Declaració que va ser adoptada per uninimitat per la Conferència General de la UNESCO en la seva 31a reunió el 2 de novembre de 2001.

 • Centre UNESCOCAT

  Centre UNESCOCAT

  El Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat es va crear l’any 1984 amb el propòsit de fer present la UNESCO a Catalunya i la cultura i llengua catalanes a la UNESCO. Avui, aposta per esdevenir un referent en la gestió de la diversitat i reafirma el compromís amb els valors essencials dels drets humans, la cultura de la pau, la pluralitat cultural, la biodiversitat i el diàleg entre les cultures.

   

 • Guia del món

  Guia del món

  Pàgina que ofereix informació actualitzada sobre 238  països del món.


 • El ciberbús escolar

  El ciberbús escolar

  Pàgina educativa de les Nacions Unides amb recursos i informació sobre molts països i sobre qüestions relacionades amb les activitats d'aquesta organització.

 • Col·lecció Diàlegs

  Col·lecció Diàlegs

  Col·lecció de llibres editats pel CIEMEN amb la col·laboració de l'Associació Amics d'Anzaldo i el suport del Departament de Benestar i Família,(2003) dedicada al coneixement de diferents cultures. Els títols publicats són:

  Els amazic

  Els bantus

  Els quitxua

 • Els amazics. Una història silenciada, una llengua viva

  Els amazics. Una història silenciada, una llengua viva

  Akioud, Hassan; Castellanos, Eva.

  Valls: Cossetània Edicions. Col·lecció: Prisma, núm 15, 2007.

  Descripció: Obra que ens permet fer una aproximació a una de les nostres cultures veïnes, una cultura que, a més, és la pròpia de la meitat dels marroquins que viuen entre nosaltres.

 • Els xinesos a Catalunya

  Els xinesos a Catalunya

  Beltran, Joaquin; Saiz, Amelia.

  Barcelona: Fundació Jaume Bofill, Alta Fulla, 2001, 157 pp.

  Descripció: El col·lectiu d’immigrants xinesos a Catalunya és força desconegut per la societat en general. Aquest llibre pretén ajudar a conèixer la seva realitat i la seva quotidianitat i escoltar-ne les veus, opinions i expectatives pel que fa a dos temes clau: l’educació i la integració.

 • Educació i conflictes interculturals

  Educació i conflictes interculturals

  Canimas, Joan; Carbonell, Francesc.

  Fundació Jaume Bofill. Col·lecció Conciutadania intercultural, núm. 5, 2008.

  Descripció: Guia per ajudar el professorat en la reflexió i la intervenció de conflictes de valors en l’àmbit educatiu ocasionats per la convivència de diferents referents culturals. Inclou protocol d’actuació.

 • L'Omar i l'Aixa. Socialització dels fills i filles de famílies marroquines

  L'Omar i l'Aixa. Socialització dels fills i filles de famílies marroquines

  Carbonell, Francesc.

  Eumo Editorial i Fundació Jaume Bofill. Col·lecció Conciutadania Intercultural, núm. 2, 2006

  Descripció: Presenta una aproximació a les dinàmiques socials i culturals del procés de socialització a Catalunya dels infants i joves de famílies d’origen marroquí. Els educadors i les educadores les han de conèixer bé per poder ajustar la seva intervenció a les necessitats de cada infant.

 • La reconversió de l'ofici d'educar

  La reconversió de l'ofici d'educar

  Carbonell, Francesc; Martuccelli, Danilo.

  Fundació Jaume Bofill. Col·lecció Conciutadania intercultural, núm. 9, 2009.

  Descripció: Llibre que vol compartir amb el lector una sèrie de reflexions sobre fenòmens socials contemporanis complexos, per avançar en la seva comprensió: els grans eixos de la globalització, els canvis en la família, el perfil plural de l'alumnat, les noves migracions, la transformació de les institucions i les repercussions de tot plegat en la tasca educativa.

 • Vinguts del centre del món. Socialització del fills i filles de famílies xineses

  Vinguts del centre del món. Socialització del fills i filles de famílies xineses

  Carbonell, Francesc.

  Eumo Editorial i Fundació Jaume Bofill. Col·lecció Conciutadania Intercultural, núm.3, 2007.

  Descripció: Conté una sèrie d'informacions sobre els diversos contextos culturals en què aquests joves es mouen i/o es van moure a la Xina. Vol ser una eina per als educadors amb la intenció de facilitar-los un major coneixement d'aquests infants i joves, de les seves famílies, de les dinàmiques relacionals, les continuïtats i discontinuïtats culturals entre la família i l'escola, així com reflecteix la diversitat interna del col·lectiu.

 • També catalans: Fills i filles de famílies immigrades

  També catalans: Fills i filles de famílies immigrades

  Casas, Marta.

  Barcelona: Fundació Jaume Bofill. Col.lecció Finestra oberta. Barcelona 2003.

  Descripció: Recull les reflexions d’un seminari desenvolupat en el marc del programa Entrecultures, entre el juny de 2001 i el desembre de 2002. L’objectiu general del seminari era reflexionar sobre els aspectes bàsics que influeixen en els processos d’integració dels joves que són fills i filles de famílies immigrades a Catalunya i extreure’n conclusions que permetin garantir la seva inclusió social.

 • Tot un Món. Material didàctic

  Tot un Món. Material didàctic

  Essomba, Miquel Àngel.

  Fundació Jaume Bofill. Col·lecció Conciutadania intercultural, núm. 10, 2010.

  Descripció: Segona part del material didàctic Tot un Món editat l'any 2007 sobre el mateix programa televisiu, on s’ha introduït la dimensió socioafectiva a les propostes de treball.

 • Tot un Món. Material didàctic 2

  Tot un Món. Material didàctic 2

  Essomba, Miquel Àngel.

  Fundació Jaume Bofill. Col·lecció Conciutadania intercultural, núm. 10, 2010.

  Descripció: Proposta didàctica de treball en grup elaborada a partir del mateix títol de Televisió de Catalunya i adreçada a l’educació secundària. Vol acostar el fenomen migratori a les aules des d'un enfocament que defuig l'alarmisme i la falsa tolerància.

 • La diferència inquietant

  La diferència inquietant

  San Roman, Teresa.

  Ed. Fund. Serveis de Cultura Popular i Ed. Altafulla, Barcelona, 1994

  Descripció: La realitat actual sobre els gitanos ens arriba marcada pel desconeixement i els estereotips. Aquest llibre aporta elements per al coneixement i la comprensió de la història dels gitanos a Espanya i la seva evolució fins a entrar en una descripció de la seva cultura al llarg del segle XX.