• Imprimeix

Alumnat nouvingut

Novetats

 • IV Jornada de Llengua i Immigració

  IV Jornada de Llengua i Immigració

  16 d'abril de 2016. Facultat de Lletres. Universitat de Girona

  Programa

 • Diccionari de llengües del món

  Diccionari de llengües del món

  Recull sistemàtic d’informació sobre 1.264 llengües estructurada en forma de fitxa de diccionari. Hi trobareu el nom de les llengües en català, àrab, gal·lès, alemany, anglès, espanyol, basc, francès, gallec, guaraní, italià, japonès, neerlandès, occità, portuguès, rus, suahili, amazic i xinès, i en la llengua mateixa de què es tracti. Igualment aplega informació sobre la filiació lingüística, el lloc on es parlen, la seva situació sociolingüística, vitalitat, alguns aspectes històrics, etc.

  Més informació

  Accés al diccionari en línia

 • Les festes de l'hivern

  Les festes de l'hivern

  Conjunt de materials manipulables de llengua oral per a alumnat nouvingut. Treballa les funcions i els exponents lingüístics relacionats amb l’elaboració d’un àlbum de cromos sobre les tradicions del cicle de Nadal. Es presenta en dues versions que es corresponen al Nivell A1 i A2 d’adquisició de la llengua. Aquests materials han estat ideats i experimentats a l’aula d’acollida de l’escola Els Llorers de Barcelona.

  Materials:

  1. Les festes d'hivern

  2. Àlbum de cromos A1

  3. Àlbum de cromos A2

  4. Cromos de l'àlbum

  5. Icones de l'àlbum

  6. Plantilla per a fer el sobre A1

  7. Plantilla per a fer el sobre A2

 • Lenguaje y aprendizaje en el aula multilingüe

  Lenguaje y aprendizaje en el aula multilingüe

  Coelho, Elisabet.

  Barcelona: ICE-Horsori. Quaderns d'educació, núm. 66, 2013.

  Descripció: Guia pràctica per al professorat que ofereix gran varietat d'exemples de bones pràctiques de treball amb alumnes de diverses procedències culturals i lingüístiques.

 • Llegir per parlar; llegir per aprendre

  Llegir per parlar; llegir per aprendre

  Àrees: Llengua
  Descripció: Material que té la finalitat de reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua a través de la lectura.
  Consta d’una guia didàctica i 40 fulls que proposen activitats de conversa a partir de la lectura de textos reals de tipologia diversa.

 • Capses de vida

  Capses de vida

  Treball realitzat per l'alumnat de l'aula d'acollida durant el curs 2012/2013. Es tracta d'una exposició d'objectes que, de manera simbòlica, recullen els sentiments i les emocions dels alumnes. És un exemple d'aplicació a l'aula del curs de formació del professorat Estratègies per a l'acollida emocional (Capses d'anada i tornada).


 • Col·lecció "Tu i Jo, Nosaltres"

  Col·lecció

  Col·lecció de cinc contes multilingües (català, castellà, romanès, àrab, xinès, wòlof, quítxua i urdú) adreçada a tots els cicles de primària.  Contenen una proposta didàcticad'activitats

 • Galí variant Occitan d'Aran

  Galí variant Occitan d'Aran

  El català i l'occità, com moltes altres llengües, tenen diverses variants dialectals que presenten algunes diferències fonètiques i ortogràfiques. Acaba de publicar-se l'aplicació Galí en la variant de l'occità que es parla a la Vall d'Aran.

  Els exercicis del Galí ja es poden fer en la variant central, nord-occidental, alguerès i l'occitan d'Aran.