• Imprimeix

Tipus de projectes

En el programa hi tenen cabuda tres tipologies de projectes amb relació amb empreses: 

  • Projectes que l’empresa proposa per ser desenvolupats en hores de classe, amb reconeixement per a les millors solucions aportades. Normalment es tracta de generació d’idees per a un producte o servei determinat. 
  • Projectes amb empreses en els quals professors i alumnes treballen en un projecte que sigui d’utilitat per a l’empresa i que el centre factura. Aquests projectes, van més enllà de la generació d’idees. Dins d’aquests tipus de projectes, s’inclouen: 

- Petits projectes d’innovació o transferència de coneixement que l’empresa tingui pensats de fa temps però que el dia a dia, no li ha permès tirar endavant.

- Projectes que s’identifiquen en una visita a l’empresa i que resulten d’interès, tant per al centre formatiu, com per l’empresa.

  • Projectes d’iniciativa pròpia. De vegades, les diferents visites a les empreses i el coneixement que els diferents tècnics i coordinadors tenen dels seus camps de treball, fa que sorgeixin idees de nous projectes. En aquests casos, es comença a treballar el projecte al servei d’innovació i transferència de coneixement, i un cop madurat, es proposa a les empreses la seva participació en el mateix. En aquest cas, es negocia l’aportació de les empreses al projecte i tot el que fa referència a propietat intel·lectual, drets d’autoria i patents.

  • Projectes Europeus. També és desitjable la participació en projectes d’àmbit europeu, en col·laboració amb centres i empreses d’altres països europeus. Aquest tipus de projectes, no només aporten els avantatges de projectes amb empreses només catalanes, sinó que també afegeixen el valor afegit de fer-ho en un altre idioma (normalment anglès), i la possibilitat d’estrènyer lligams amb centres i empreses on més tard, es poden enviar alumnes a realitzar el mòdul de formació professional en centres de treball (FPCT). En aquests casos es compta amb fons de programes europeus que faciliten el finançament del projecte.