• Imprimeix

Converses pedagògiques

Les converses pedagògiques tenen per objectiu que els docents de qualsevol etapa educativa, de centres públics o concertats, així com persones vinculades amb entitats col·laboradores del Departament d’Ensenyament, dialoguin sobre temes d’actualitat pedagògica fonamentals per a l’escola. Cada conversa s’inicia amb una breu exposició del tema, per part d’un expert. A continuació, s’obre un espai de reflexió entre totes les persones que hi vulguin participar. Les sessions tenen lloc a la Sala d’Actes del Departament d’Ensenyament (Av/. Via Augusta, 202) de 17.30 h a 19 h.

Aquest curs, per tal de facilitar la difusió, s’ofereix la conversa en format streaming, la qual cosa permetrà accedir a les emissions d’àudio/vídeo en directe.

Així també, com a novetat, en el formulari d'inscripció s'ha previst un espai per a poder fer aportacions al voltant del tema de la conversa que s'inclouran en el debat.

Vint-i-vuitena conversa pedagògica: Com optimitzar les entrevistes amb les famílies: habilitats i estratègies.

L’entrevista és una eina important per a la comunicació entre les famílies i l’escola. Per aquesta raó des de la planificació i la preparació de l’entrevista, és fonamental definir els objectius així com considerar les estratègies més adients.

Des d’aquesta perspectiva, és essencial no deixar res a la improvisació  i donar resposta a dubtes i preguntes que puguin sorgir: Quines estratègies faciliten la comunicació amb les famílies? Quines pautes es poden tenir en compte per fer una entrevista eficaç i eficient?

L'acte tinguè lloc el passat  dijous 9 de març a les 17.30h. a la Sala d’Actes del Departament d’Ensenyament. Podeu veure'l en diferit a la part inferior d'aquesta pantalla.

Intervingueren en la conversa:

Marta Albaladejo, psicoterapeuta, coach i formadora. Llicenciada en Filologia, màster en gestió de la comunicació, formadora en comunicació interpersonal.

Dolors Olivé,  mestra i logopeda. Té una experiència consolidada com a formadora de la formació permanent del professorat. Actualment és directora de l’escola Teresa Altet, de Rubí.

Rosa Maria Rifà, professora llicenciada en Història. Actualment és directora del col·legi Vedrunes, de Terrassa.

 

RESUM

VERSIÓ ÍNTEGRA

 

Converses del curs 2016-2017

Conversa  Data Títol
Vint-i-setena 22 de novembre de 2016

La Biblioteca, un projecte de centre