• Imprimeix

VI Jornada amb motiu del dia Internacional de l’educació no sexista

Posem en valor els sabers tradicionalment femenins #JCOEDU17

El Departament d’Ensenyament conjuntament amb l’Institut Català de les Dones organitza, per sisè any consecutiu als voltants del dia 21 de juny, la Jornada amb motiu del Dia Internacional de l'Educació no Sexista que estarà dedicada aquesta edició a la posada en comú dels aspectes més rellevants en l’avanç cap a la igualtat de gènere en el sistema educatiu, així com l’intercanvi d’experiències coeducatives que es realitzen tant a nivell d’aula com de centre i comunitat educativa.

 

Aquest any reflexionarem sobre la necessitat de posar en valor els sabers femenins i els rols de les dones, oferint diferents mirades tant des de l’educació, com des d’altres professions o oficis on la dona té un paper molt important i moltes vegades invisibilitzat o poc valorat.

 

Els temes centrals a tractar seran:

 

  • El valor dels sabers tradicionalment femenins des de l’ensenyament, amb una conferència inicial per part d’Amparo Tomé, llicenciada en Filologia anglesa i professora de sociologia a la UAB. La seva activitat educadora s’ha centrat en Gènere i educació. Assessora en temes de coeducació.
  • Reflexionar sobre els rols de les dones, la transmissió dels sabers femenins i el paper de l’educació, en una taula rodona formada per dones expertes representatives de diversos oficis tradicionalment considerats femenins.
  • L’intercanvi d’experiències coeducatives d’èxit en diversos centres educatius de Catalunya.
  • La presentació d’una dinamització basada en temàtica de gènere per part de l’alumnat de cicles formatius de la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat

 

La jornada tindrà lloc el dimarts 27 de juny de 9 a 14h i es realitzarà a la Sala d’actes Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Carrer d’Ausiàs March, 40 08010 Barcelona (veure mapa)

 

Està especialment adreçada als mestres d’infantil i primària, professorat de secundària, i professorat d’ensenyaments post obligatoris, però també està oberta a altres professionals interessats en la temàtica.