• Imprimeix

Dia Internacional de l'Educació no sexista

Conferència. Internivells: Educació Infantil-Primària-Secundària

Dia: 10 de juny de 2015 de 16:45h a 19:45h

Lloc: Institut Català de les Dones (ICD) Pl. Pere Coromines, 1 (Barcelona)

Inscripció fins al 9 de juny

Inscripció per a docents

Programa

- 16,45 h Recepció

- 17,00 h Presentació institucional a càrrec del Departament d’Ensenyament i l’Institut Català de les Dones

- 17,15 h Presentació de l'experiència del projecte d'elaboració del Quadern coeducatiu adreçat al professorat del Cicle Formatiu de grau superior en educació infantil i el seu pilotatge en 2 centres educatius). (elaborat per l’Intitut Català de les Dones, Departament d’Ensenyament i l'Associació Candela).

Ponents: Pilar Nus, Assessora tècnica docent i Edurne Jiménez Pérez , tècnica de projectes de l’ Associació Candela.  

- 17,35 h Conferència : La coeducació i la gestió de la diversitat a les aules Ponent: Sara Carro especialista en coeducació, diversitat i projectes prevenció violències de gènere, de la cooperativa Fil a l’agulla.

-18,35 h Taula rodona d’experiències coeducatives:

  • Aplicació de la coeducació en el projecte de centre. Institut de Sant Just Desvern. A càrrec de la professora Ma. Isabel Pijoan Picas, referent coeducació de l’Institut.
  • La maleta coeducativa. L’experiència conjunta del Consell Comarcal del Berguedà i el Centre de Recursos pedagògics, i els tallers realitzats a les escoles de primària (11 centres). A càrrec de Núria Mariano, tècnica en igualtat del Consell Comarcal.
  • Experiència coeducativa en l’àrea d’educació física, de l’Institut Quatre cantons del Poblenou. A càrrec de Júlia Coll, professora d’educació física i treballa en la gestió de l’activitat físico-esportiva amb l’enfocament coeducatiu.

 

19,15 h Animació basada en gènere per part de l’alumnat de cicles formatius de la família professional de Serveis socioculturals i a la comunitat

19,30 h Clausura

Organització: Subdirecció General d'Innovació, Formació i Orientació

Correu electrònic: coeducacio@xtec.cat

 

El Departament d’Ensenyament conjuntament amb l’Institut Català de les Dones ha organitzat, per tercer any consecutiu,  una Jornada en motiu del Dia Internacional de l'Educació no Sexista.

 La jornada va tenir lloc el passat 11 de juny  a la seu de l’Institut Català de les Dones.

 Els temes centrals que es van tractar van ser:

  • La presentació del nou cicle formatiu de Grau Superior en promoció d’igualtat de gènere,  que s’niciarà el proper curs 2014-2015 a l’Institut  Can Vilumara, i que és pioner a tot el territori espanyol. La presentació va ser a càrrec de la Pilar Nus (assessora tècnica docent del Departament d’Ensenyament) i l’Alícia Garcia (professora de cicles formatius)
  • Una xerrada sobre com treballar les noves masculinitats a l’educació, a càrrec del professor Paco Abril.
  • Presentació de la nova formació “Taller de coeducació i noves masculinitats” que està adreçada al professorat de secundària, i que tindrà lloc els propers 23 i 30 d’octubre de 16.30h a 19.30h a la seu de l’ICD.

Documents de la Jornada: