• Imprimeix

Classe sense fum

Classe sense fum és un programa de prevenció del tabaquisme adreçat als alumnes de 1r i 2n curs d’educació secundària obligatòria.

El programa parteix del compromís de tot un grup classe de no fumar durant un període de temps no inferior als sis mesos dins del curs escolar. Al llarg d’aquest període, els professors reforcen regularment la decisió dels alumnes fent un seguiment del compliment del seu compromís (podeu consultar la Guia didàctica per al professorat) 

Inscripció

Els centres interessats a participar en el concurs han d'emplenar aquesta sol·licitud de preinscripció abans del 27 de novembre de 2016. Després d’haver enviat la sol·licitud, els centres reben un correu de resposta amb l’enllaç a l’aplicació del Programa que permet fer la inscripció del grup i el seguiment. Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs i el calendari.

Documentació de suport

Activitats complementaries

 

 

  • Entorns sense fum”: projecte comunitari realitzat al Baix Vallès per evitar el consum de tabac en espais públics freqüentats per infants i joves i fer dels adults referents positius en la prevenció del tabaquisme. 
  • "Entornos escolares sin humo": experiència de sensibilització de la comunitat educativa (especialment mares i pares) que inclou la senyalització dels espais propers als centres escolars com a "espais sense fum".

 

 

  • "Campaign for Tobacco-Free Kids": La Campanya per a Nens Lliures de Tabac coordina activitats per implementar mesures efectives per reduir el consum de tabac. A la pàgina web hi ha diversos recursos i articles que poden ser útils per desenvolupar activitats de prevenció.

Aplicatiu per a centres participants

Indicacions per entrar a l'aplicatiu