COMUNITAT Campanya d'adhesió a la Global School Girl March

 

L'ESCOLA CATALANA RECORDA LES ALUMNES NIGERIANES SEGRESTADES JA FA UN ANY I S'ADHEREIX A LA “GLOBAL SCHOOL GIRL MARCH” EL 14 D'ABRIL

Aquest 14 d’abril farà un any del segrest de 276 nenes de l’escola de Chibok a Nigèria. Després d’un any d’aquest segrest, 219 noies continuen en captiveri i 57 van aconseguir escapar.

El juny de 2014, al nord de Nigèria, 91 persones més van ser segrestades, entre les quals seixanta dones i nenes. I aquest darrer mes de març s’ha conegut la notícia del segrest de 500 dones i infants a la ciutat de Damasak, també al nord de Nigèria.

El Departament d’Ensenyament s’adhereix a la marxa “Global School Girl March” i reivindica el respecte als drets humans i als drets universals dels infants.


Proposta d'actuacions de la campanya

 1. Preparació de la marxa per al dia 14 d’abril: definir un lloc i una hora per iniciar la marxa. Divulgar-ho i convidar  tota la comunitat educativa a participar-hi; elaborar cartells i pancartes, fer-ne difusió a través de les xarxes socials (facebook, twitter).
 2. Demanar que portin alguna peça de roba vermella (color de la campanya).

Altres propostes d’actuacions

  1. Treball a l’aula. Contextualització (conversa dirigida, recerca d’informació, debat…). Partint de les actuacions fetes l’any anterior (concentració al pati i difusió del lemes internacionals “Bring back our girls”, “Real men don’t buy girls”), cal parlar, investigar i actualitzar la situació de les nenes segrestades a Nigèria.
  2. Realització d’una unitat didàctica sobre els drets humans i els drets dels infants amb els següents objectius:
   • Desenvolupar el pensament crític
   • Afavorir la presa de consciència en relació als drets universals.
   • Promoure  el compromís amb el respecte dels drets universals.
   • Estimular la participació d’infants i joves.
  3. Trobareu material i recursos per al desenvolupament de la unitat didàctica al següent

enllaç

 1. Difusió de l’acte: Realització de fotos o gravació de la marxa de cada centre per difondre-ho al blog i/o web del centre. 

   

  Si voleu, podeu també fer arribar fotos de l’acte en format jpeg (800x600 píxels) a espais.comunitat@xtec.cat  per tal que siguin incorporades a la galeria de fotos que estem preparant a la XTEC.