• Imprimeix

Recursos

Llibres i articles

Vídeos

Presentacions

Materials interactius

  • Drets d'autor i tipus de llicències: una seqüència didàctica adreçada a l'alumnat per ajudar a conèixer i respectar les normes ètiques i legals en relació amb les llicències de programari, drets d'autor i regles de comportament a Internet.

Tires còmiques


Tira cortesia d'en Xavi Suñé Suñé. CC by-nc-sa.Assessoria esdelibro

L'Assesoria d'esdelibro.es té com a objectiu respondre els dubtes de la comunitat educativa i dels usuaris en general en relació amb els valors de la creació, el llibre i el respecte a la propietat intel·lectual.

Des d'aquesta Assessoria només es resolen dubtes sobre l'ús de la propietat intel·lectual en el món educatiu, però no es responen qüestions generals sobre els drets d'autor i la propietat intel·lectual.


Gencat: Dades obertes

Com utilitzar les dades: termes d’ús i llicències

Amb el concepte reutilització de la informació generada pel sector públic ens referim a l’ús que en poden fer persones, empreses i organitzacions per crear nous productes i/o serveis per a altres públics o destinataris. La Llei 37/2007 (que transposa la Directiva 2003/98/CE), de reutilització de la informació del sector públic, i la Llei 29/2010, de l’ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, atenen aquesta rellevància de la informació per al desenvolupament econòmic i són inspiradores d’aquest portal mitjançant l’acord del Govern de la Generalitat de data 9 de novembre de 2010.

Un documental emès per La 2 el sobre els nous reptes ètics i morals sobre la propietat intel·lectual que planteja la revolució digital. És el primer documental que emet TVE amb llicència Creative Commons: http://www.rtve.es/television/documentales/copiad-malditos/


YouTube: Informació sobre els drets d'autor

- Pàgina de YouTube amb informació sobre els drets d'autoria. Conté, entre d'altres, les seccions:


- Notícia publicada al diari Ara.cat el dia 15/4/2011: "YouTube vetllarà pels drets d'autor i reeducarà els pirates informàtics", amb una versió subtitulada al català del vídeo elaborat per YouTube amb aquesta finalitat.