• Imprimeix

Què es commemora?

L’1 de novembre del 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 on condemnava, sense excepcions, qualsevol manifestació d’intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats basada en l’origen ètnic o les creences religioses, a qualsevol lloc del món.

En aquest sentit, es designava el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’ Auschwitz (1945), com el dia Internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat i s’instava, de manera urgent, a tots els Estats membres a desenvolupar programes educatius en memòria de la tragèdia per a la prevenció d’actes de genocidi.

The power of words / El poder de les paraules

Cada any, l’acte es dedica a un tema concret: els nens, els camins, els Justos entre les Nacions, No et quedis mirant, Actua! ... D’aquesta manera, es pot treballar des de moltes mirades diferents.

Des del Grup de treball DEMD hem escollit el lema proposat per l’Holocaust Memorial Day Trust, una organització britànica que neix del Tractat d’Estocolm (gener, 2000) quan 46 governs es van citar en aquesta ciutat per tractar el tema de l’educació, la commemoració i la recerca entorn a l’Holocaust.

Enguany el lema és The power of words / El poder de les paraules

 

Save