• Imprimeix

Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust 2018

Presentació

Amb motiu de la Commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust el 27 de gener de 2018, el grup de treball DEMD, impulsat des del Memorial Democràtic i el Departament d'Ensenyament, ha preparat uns actes i unes propostes didàctiques per a tots els centres que es proposin realitzar la commemoració.

Com cada any la commemoració tracta un tema específic. Aquest any 2018 és The Power of Worlds ("El poder de les paraules").

Les paraules poden marcar la diferència. Paraules parlades i escrites d'individus, de corporacions, d'organitzacions i dels estats, totes poden tenir un gran impacte. Com s'ha utilitzat el llenguatge en el passat i com s'utilitza actualment?

Les activitats que planifiquem per aquesta commemoració poden centrar-se en l'impacte que tenien les paraules durant l'Holocaust i els genocidis posteriors, fixant-se en la seva propaganda, en les consignes de la resistència o en les memòries que expliquen el que estava passant. Però també podem fixar-nos en les paraules que veiem i escoltem, als diaris, a les xarxes socials  i a les converses. Totes les paraules que utilitzem tenen un impacte sobre nosaltres i sobre el nostre voltant.      

Des del grup de treball treballem per sensibilitzar  la memòria de les víctimes de l’Holocaust i la d’altres genocidis i crims contra la humanitat als nostres estudiants, fent èmfasis en la nostra realitat i la pròpia història.

 

INFORMACIÓ DE L'ACTE DEL GRUP DEMD A  TERRASSA 

26/01/2018

TEATRE PRINCIPAL. TERRASSA

10.00h Inici acte.

10.05h Parlaments dels representants institucionals

10.25h "Maus",  a càrrec dels alumnes de Batxillerat d'Arts Escèniques de l'Institut de Viladecavalls  

11.25h Conferència 

12.00h Participació dels estudiants

12.45h Fi d’acte.