• Imprimeix

Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust 2018

Presentació

Amb motiu de la Commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust el 27 de gener de 2018, el grup de treball DEMD, impulsat des del Memorial Democràtic i el Departament d'Ensenyament, ha preparat uns actes i unes propostes didàctiques per a tots els centres que es proposin realitzar la commemoració.

Com cada any la commemoració tracta un tema específic. Aquest any 2018 és The Power of Worlds ("El poder de les paraules").

Les paraules poden marcar la diferència. Paraules parlades i escrites d'individus, de corporacions, d'organitzacions i dels estats, totes poden tenir un gran impacte. Com s'ha utilitzat el llenguatge en el passat i com s'utilitza actualment?

Des del grup de treball treballem per sensibilitzar  la memòria de les víctimes de l’Holocaust i la d’altres genocidis i crims contra la humanitat als nostres estudiants, fent èmfasis en la nostra realitat i la pròpia història.

Informació de l'acte del grup DEMD a Terrassa

Teatre Principal

10.00h Inici acte.

10.20h Les paraules dels testimonis a càrrec de les entitats memorialistes.

10.40h Les paraules dels estudiants  a càrrec d'alumnes dels centres INS Lluís Vives, INS de Viladecavalls, INS Arnau Cadell, INS Salvador Espriu, INS XXV Olimpíada, INS de Matadepera, INS Menendez y Pelayo, INS de Sentmenat, Institut Arraona i INS Torre del Palau.  

11.00h Representació de MAUS a càrrec dels alumnes de batxillerat d'arts escèniques de l'INS de Viladecavalls i de l'escola de música CEM de Terrassa.

12.00h Les pàraules amb música a càrrec de Marina Rossell.

12.30h Fi d’acte.

Informació de l'acte del grup Exili, Deportació i Holocaust de l'Alt Empordà a La Jonquera

MUME i La Societat

09.00h Inici acte.

09.05h Visita MUME. Amb la particpació dels centres INS de Castelló d'Empúries, INS de Vilafant, INS de La Jonquera, INS Cendrassos, INS Alexandre Deulofeu i INS Narcís Monturiol.

10.15h Conferència "Les set caixes",  a càrrec de Dory Sontheimer   

11.45h Pausa

12.00h Documental "Las dos guerras del fotógrafo Boix"

12.45h Debat sobre el documental i i sobre l'exposició fotogràfica "Els primers trets de Francesc Boix"

13.30h Fi d'acte.

Informació de l'acte del grup Exili, Deportació i Holocaust de Lleida 

Teatre de l'Escorxador

10.00h Inici acte. Parlaments institucionals.

10.15h Encesa de les Espelmes del Record i minut de silenci musicat.

10.45h Conferència "Les set caixes",  a càrrec de Dory Sontheimer   

11.30h Pausa

12.00h Representació teatral.

12.50h Lectura del manifest de cloenda amb participació dels centres INS d'Almenar, INS Guindàvols, INS La Caparrella i INS Torre Vicens. 

13.00h Fi d'acte.