• Imprimeix

Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust 2017

Presentació

Amb motiu de la Commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust el 27 de gener de 2017, el grup de treball Exili, Deportació i Holocaust, impulsat des del Memorial Democràtic i el Departament d'Ensenyament, ha preparat uns actes i unes propostes didàctiques per a tots els centres que es proposin realitzar la commemoració.

Com cada any la commemoració tracta un tema específic. Aquest any 2017 és How can life go on? ("Com pot seguir la vida?").

Les seqüeles de l'Holocaust i dels genocidis posteriors plantegen preguntes difícils per a les persones, les comunitats i les nacions. Què succeeix després d'un genocidi? Quina respopnsabilitat té cadascú? Com reaccionen les persones enn el període immediatament posterior a un patiment inimaginable? Com pot ser reconstruïda la vida després d'un trauma? És possible la justícia després del genocidi?

El tema d'aquest any és ampli i amb un final obert i molt personal. Però també es tracta de conscienciar i sensibilitzar els joves perquè actuïn, ja que gràcies a les seves actuacions poden esdevenir un agent de canvi.

Des del Grup de treball treballem per sensibilitzar  la memòria de les víctimes de l’Holocaust i la d’altres genocidis i crims contra la humanitat als nostres estudiants, fent èmfasis en la nostra realitat i la pròpia història.

 

INFORMACIÓ DELS ACTES A  TERRASSA I A LA JONQUERA 

27/01/2017

TEATRE PRINCIPAL. TERRASSA

30/01/2017

MUME i "LA SOCIETAT" . LA JONQUERA

10.00h Inici acte.

10.05h Parlaments dels representants institucionals

10.25h "Els trens de la memòria",  a càrrec dels alumnes de Batxillerat d'Arts Escèniques de l'Institut de Viladecavalls  

11.25h Conferència a càrrec de Nora Gaon

12.00h Participació dels estudiants

12.45h Fi d’acte.

09.00h Visita guiada MUME

09.50h Inici acte conjunt a la sala "La Societat"

10.20h Actuacions instituts Monturiol, Cendrassos i Olivar Gran

10.50h Conferència a càrrec de Nora Gaon

11.50h Actuacions instituts Castelló d'Empúries, Cap Norfeu i Muntaner

12.20h Parlament de Pilar Cabratosa

12.45h Actuacions instituts Vilafant, Deulofeu i La Jonquera

13.15h Comiat