El Departament d’Ensenyament amb motiu del  30è  Dia Mundial de la SIDA i dins de les línies d’actuació recollides al Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020 aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i amb l’objectiu de posar fi a l’epidèmia  recollit a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides, ofereix als  centres educatius en el marc curricular de l’educació afectiva i sexual, recursos i eines per seguir treballant intensament en la prevenció de la malaltia i de lluita contra l’estigma relacionat.

Per altra banda, el Departament d’Ensenyament dóna suport a la Campanya Llaços per la Sida promoguda des del Comitè 1r de desembre (Plataforma Unitària d’ONG Sida de Catalunya).

Recursos educatius per treballar l’educació afectiva i sexual com a eina preventiva i lluitar contra l’estigmatització i la discriminació

  • Pàgina de Coeducació i Igualtat de gènere a la XTEC. Apartat de recursos específics sobre educació afectivo i sexual.
  • Educació sexual afectiva. Recursos de la part preventiva de protocols d’àmbit convivencial  del Departament d’Ensenyament.
  • Frenem la SIDA. Recursos multimèdia i minijocs per treballar la prevenció del VIH. Com ens infecta el VIH i com actuen els fàrmacs existents per controlar la infecció? En aquest joc hauràs de tractar un pacient infectat pel VIH i per això hauràs de superar quatre fases amb preguntes i minijocs per poder controlar la infecció.
  • Els contes de la Lucía: Conjunt de contes explicats per una nena que pateix sida, al llarg dels contes narra les seves experiències.

Enllaços d'interès