• Imprimeix

Recursos

 

Familia i Escola. Junts x l’educació En aquest web del Departament d’Ensenyament trobareu una proposta per sensibilitzar les famílies del fet migratori, concretament sobre la situació que pateixen els refugiats, i així mateix en la responsabilitat d’educar els fills per viure en una societat plural, fugint de prejudicis i estereotips respecte de les persones immigrades.

 

Refugee.gencat.cat. Aquest web està concebuda com una eina útil d’informació i difusió dels recursos que tant les administracions com les entitats disposen per a tota la ciutadania, i especialment per a les persones refugiades

 

Escola de cultura de pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En aquest web trobareu un banc de recursos d’activitats didàctiques sobre temes vinculats a l’educació per la pau, l’educació en el conflicte, l’educació intercultural i l’educació per comprendre el món.

 

Paula. En aquest web de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona hi trobareu propostes per treballar l’educació per la ciutadania global, els drets humans i la cultura de pau des de les diferents etapes i matèries educatives.

 

Amnistia Internacional. En aquest web trobareu material didàctic, amb una selecció temàtica. Per la celebració del DENIP 2017 poden ser especialment interessants els apartats refugiats, i nens soldats.

 

Casa Nostra. Casa Vostra. En aquest web creat per un grup de persones independents que treballen en el món de la comunicacióhi trobareu diferents recursos com l’anunci de la campanya #Volemacollir i històries personals, preguntes i mites que poden servir de base per elaborar diferents propostes de treball a l’aula sobre refugiats.

 

El Barco del Exilio. En aquesta plataforma col·laborativa es recullen, des del 2013, projectes educatius al voltant dels emigrants i dels refugiats.

 

En aquest web de l’Ajuntament de Barcelona hi trobareu informació i el material didàctic sobre “Barcelona Ciutat Refugi”, tema que es treballarà a la XXII Audiència Pública als nois i noies adreçada a nens i nenes de 5è i 6è de primària de la ciutat.

 

Data d'actualització:  27.01.2017