• Imprimeix

Dia escolar de la no violència i la pau 2017

Cada 30 de gener, des de 1964, se celebra el dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi el dia que es commemora l’aniversari de la seva mort.

PROPOSTA D’ACTIVITAT

FundiPau, entitat promotora del DENIP, fa una proposta d’activitats que se centra en dues de les principals causes que hi ha darrere la crisi de refugiats dels últims anys: la guerra i l’armamentisme. Aquesta proposta inclou diverses fitxes de treball orientades a la reflexió, el debat i la mobilització per als alumnes més grans (cicle superior de primària, ESO, i Batxillerat) extretes de l’exposició Refugiats, per què? i també enllaços a altres iniciatives.

D’altra banda, FundiPau impulsa també la creació del Mapa DENIP un mapa que s’elabora entre tots els centres educatius que celebren la jornada i que recull les activitats que s’han fet.

Acollida a les famílies refugiades Aquestes activitats elaborades pel Departament d’Ensenyament tenen com a objectiu fomentar en els alumnes la necessitat d’implicació i compromís en el procés d’acollida dels refugiats. Estan relacionades amb el mòdul formatiu per a famílies corresponent, publicat al web Família i Escola. Junts x l'Educació.

Acollida a les famílies refugiades 7-10 anys

Acollida a les famílies refugiades 10-12 anys

Acollida a les famílies refugisdes 12-16 anys