• Imprimeix

Jornada Granados 150 anys

Dins els actes de commemoració dels 150 anys del naixement d’Enric Granados, el Departament d’Ensenyament va organitzar una Jornada de formació adreçada a tota la comunitat educativa.

La Jornada Granados 150 anys es va celebrar el dia 17 de febrer de 2017 al matí a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Aquesta jornada, reconeguda com a formació contínua pel Departament d’Ensenyament, es va iniciar amb les ponències inaugurals “Granados, un músic modern mirant el futur”, a càrrec del Dr. Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona i del Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català, parlant de la figura d’Enric Granados, vinculada al moment actual de la música catalana i la ponència “Una reivindicació de la modernitat”, a càrrec de Xavier Fina, cap de Departament de promoció i gestió i membre del Consell de Direcció de l’Escola Superior de Música de Catalunya, sobre la importància de l’educació artística en la formació de la persona i la societat.  

Es va continuar la jornada presentant diferents projectes de qualitat que duen a terme les escoles de música, conservatoris i centres autoritzats de grau professional de música amb l’entorn (escoles, instituts, municipis...).

Per finalitzar la Sra. Meritxell Ruíz, honorable consellera d’ensenyament, amb els patrocinadors del Premi Granados 150 anys, Coca-cola Partners i Editorial Boileau, que van atorgar els tres premis i la menció d’honor. Després d’un breu parlament de la consellera, va concloure l’acte el concert de Xavier Amorós, guanyador del primer premi, que va interpretar els Valsos poètics d’Enric Granados.

Programa de la jornada