• Imprimeix

Granados, 150 anys

Granados, 150 anys

Granados, 150 anys

Biografia

Enric Granados i Campiña, nascut a Lleida el 27 de juliol de 1867 , va ser un compositor i pianista català, creador, junt amb Isaac Albéniz, de l'escola catalana moderna de piano.

De molt jove, Enric Granados va començar els seus estudis musicals a Barcelona i va continuar-los a París. Aviat va relacionar-se amb músics i artistes com Felip Pedrell, Camille Saint-Saëns o Pau Casals, entre molts d’altres.

Conegut per la seva obra pianística, va crear una important escola de piano a Barcelona, de la que en van ser alumnes pianistes tan prestigiosos com Alícia de Larrocha i Frank Marshall.

Va dedicar-se a molts gèneres musicals, composant peces per a piano, sarsueles, música de cambra, obres líriques i produccions simfòniques. La seva gran obra mestra és Goyescas, que va estrenar-se a Barcelona al 1911 i també a París i Nova York.. Tornant d’aquesta estrena va morir en el naufragi de la nau Sussex, torpedinada per l'armada alemanya, al canal de la Mànega el 24 de març de 1916, durant la Primera Guerra Mundial

L’any 2016 es van complir cent anys de la seva mort i l’any 2017 cent cinquanta anys del seu naixement.