setmana de la ciència 12 - presentació

El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2013 que se celebra del 15 al 24 de novembre de 2013, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès del jovent, vers la ciència i la tecnologia. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s'organitzen diverses activitats.

setmana de la ciència 12 - activitats

La Ciència en Primera Persona. Conferències

S'han fet més d'un centenar de xerrades-col·loqui a tot el territori adreçades a l'alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat. Aquestes sessions han estat a càrrec d'investigadors i d'investigadores que han explicat la seva tasca, tant des del vessant científic com humà. S'han organitzat en l'àmbit de cada Servei Educatiu de Zona.

 

Videoconferència

El dia 20 de novembre es va posar a disposició de tots els centres docents de Catalunya l’enregistrament de la conferència que va tenir lloc a la seu central del Departament d'Ensenyament destinada a l'alumnat d'ESO o de Batxillerat.

“Aigua: recursos, persones, ecosistemes”. L’aigua és un recurs imprescindible per a les necessitats humanes, però també per als ecosistemes. Es reflexiona sobre els límits, per a la seguretat de les persones, i per a la conservació dels ecosistemes. En especial, la rellevància d’aquests elements en un sistema mediterrani, canviant, sotmès a múltiples pressions.

Va impartir la conferència el Dr. Sergi Sabater, subdirector de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Girona (UdG), co-Director del Màster en Ciència i Tecnología de l’Aigua (Universitat de Girona) i del Màster en Ecologia Fonamental i Aplicada (Universitat de Barcelona-Universitat de Girona).

 

Retransmissió de la conferència (diferit)

 

 

SC12 - Logos

Departament d'Ensenyament


Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació FCRI


FECYT