2013 - Dia Mundial de la Salut

Dia Mundial de la Salut

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) (WHO en el seu acrònim en anglès) és una agència de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) (Nacions Unides) amb seu a Ginebra (Suïssa) que actua com a autoritat coordinadora en temes de salut pública internacional; està especialitzada en gestionar les polítiques de prevenció, promoció i intervenció en salut a nivell mundial. Els 193 Estats Membres de l'OMS governen l'Organització per mitjà de l'Assemblea Mundial de la Salut. L'Assemblea està composta per representants de tots els Estats Membres de l'OMS.

L'OMS fou fundada per iniciativa del Consell Econòmic i Social de l'ONU que va impulsar la redacció dels primers estatuts de l'OMS. La constitució i primera reunió de l'OMS va tenir lloc a Ginebra, el 7 d'abril de 1948, ratificada per 26 estats membres.[1] Heretava bona part dels mandats i recursos de l'Organització de Salut que fou l'agència de la Societat de Nacions per a temes de salut.

L'any 2009 fou guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional[2] pel seu lideratge en els assumptes sanitaris crucials, en un context mundial en transformació.

 

Fragment extret de la Viquipèdia. Podeu ampliar la informació i consultar també:

http://www.who.int/world-health-day/es/

http://ca.wikipedia.org/wiki/Organització_Mundial_de_la_Salut