“És que tal vegada no és sobirana i democràtica la voluntat de tot Catalunya en pes? Per què el futur de Catalunya ha d’estar precisament supeditat, en un nivell d’inferioritat, al que vulguin acordar una colla de senyors completament estranys a les realitats de la nostra vida interna?”

Diari "El Dia", 4 de maig de 1932

            

 

El dia 22 de novembre Joaquim Amat-Piniella hauria fet cent anys. En Josep Maria Aloy li dedica aquest comentari en el seu blog: Una guia de lectura per apropar la seva novel·la K.L.Reich als lectors joves.

Joaquim Amat-Piniella (1913-2013)


Amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor Joaquim Amat-Piniella, s’obre aquesta pàgina on es recolliran els materials didàctics publicats pel Departament d’Ensenyament, propostes didàctiques de centres tant de primària com de secundària que tinguin com a eix la figura i l’obra de l’autor manresà, propostes de formació per al professorat, propostes de rutes literàries per a l’alumnat, propostes d’obres de teatre, propostes musicals,... En definitiva, volem que  sigui un espai on el professional de l’ensenyament pugui trobar eines per acostar al seu alumnat l'obra i la figura d'aquest intel·lectual compromès, que ha esdevingut símbol i testimoni del seu temps.

 

Enllaços

http://www.lasequia.cat/centenari-amat-piniella/ (web oficial)

http://www.memoria.cat/amat/

Agenda d'activitats

 

 


 

  • Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci

    Joaquim Amat-Piniella: escriure contra el silenci

    Exposició que recorre les principals etapes de la vida d'Amat-Piniella, mitjançant l'exhibició de materials representatius de l'escriptor -alguns d'ells inèdits-, i d'un relat que incorporarà elements de caràcter sensorial. Es podrà visitar de dimarts a diumenge, de 18 a 21 h. La inauguració és prevista per al divendres 26 d'abril, a les 8 del vespre, al Centre Cultural el Casino, on es podrà visitar fins al 24 de juny.

  • Materials didàctics per conèixer Joaquim Amat-Piniella

    Materials didàctics per conèixer Joaquim Amat-Piniella

    Recull de propostes didàctiques i altres recursos que tenen com a eix l'obra i la figura de l'escriptor manresà.