• Imprimeix

Itineraris

Itineraris

 • Catalunya, 1714

   Un viatge als escenaris de la Guerra de Successió i al temps del Barroc.

  Aquesta guia permet endinsar-se en la història moderna del país a través dels escenaris i els fets de la Guerra de Successió. Aporta també una visió completa de la Catalunya del set-cents, de la complexitat de la seva societat i de l'esplendor del Barroc.   

 • Monuments i paisatges de 1714

  La ruta 1714 és un recorregut pels deu escenaris on van succeir els episodis històrics més destacables de la guerra de Successió a Catalunya.

 • Cardona 1714. La fortalesa inexpugnable.

   Visites guiades temàtiques a Cardona.

  Visites temàtiques a la fortalesa de Cardona vinculades a la Guerra de Successió. Es proposen visites guiades per comprendre els fets a Cardona i el seu paper en el conflicte (17011-1714), així com visites teatralitzades per aprofundir en la figura Manuel Desvalls i Vergós i el seu protagonisme en el conflicte. 

 • Rutes 1714 a Barcelona

  Diversos espais de la ciutat que van adquirir protagonisme durant la guerra: la Ciutadella, el Fossar de Sant Pere, el convent de Sant Agustí Vell, el Born i els edificis del seu entorn, el Fossar de les Moreres, Santa Maria del Mar, Hospital de la Santa Creu...
   

 • Itineraris al voltant del castell de Cardona

  El conjunt monumental del castell de Cardona és el resultat de la necessitat de controlar l'accésa la sal, que aquí aflorava sobre la terra. Proposta de visita als principals elements que integren el trinomi conformat pel castell, la seva vila i els afloraments salins.

Propostes

 • Visita temàtica Castell de Cardona

  En context de la Guerra de Successió (1700-1714), l'any 1711 tingué lloc a Cardona un dur setge per part de l'exèrcit borbònic que durà 34 dies i on intervingueren més de 15.000 soldats.

   

 • La muralla amiga

  A Lleida, les muralles que envolten el Turó de la Seu Vella formen part del nostre passat però també del nostre present. Són un element arquitectònic d’origen defensiu que tenen una forma i un procés constructiu adaptat a les necessitats de cada època.

 • Cantate sur la prise de Lérida

  Espectacle musical que inclou la cantata del compositor Jean-Baptiste Stuck (1680-1755) que glorifica  la victòria francesa del setge de Lleida de 1707, junt a un recull complementari de peces tradicionals properes al 1700 i a la ciutat de Lleida amb monòlegs de personatges lleidatans que visqueren el setge.

 • Lleida 1707: molt més que una guerra

  El 300 aniversari de la Guerra de Successió a Catalunya (1714-2014) ens serveix per recordar el paper cabdal de Lleida en aquesta guerra 7 anys abans. La Seu Vella convertida en caserna i la fortificació total del Turó amb la construcció de la muralla moderna, evidencien les conseqüències que aquesta guerra tingué per a Lleida i Catalunya.