• Imprimeix

Fem volar estels

 

Edicte

Aquesta proposta es relaciona amb l'edicte promulgat el 10 de febrer de 1775 pel Governador Militar de Barcelona: 

ORDENO y mando, que Persona alguna, de cualquier estado, ó condición que sea, no pueda del día de la publicación de este Edicto en adelante hacer volar Cometa, ó Grua, ni otra cualquiera parte de ella, ni consentirlo a ninguno de sus domésticos o dependientes bajo la pena de tres libras por cada vez, que fuere hecho lo contrario.

 

Dins el marc de la celebració del Tricentenari del 1714 es porta a terme l'activitat "Fem volar estels", d'enlairament simultani d'estels elaborats pels alumnes dels centres educatius de tot Catalunya.

Dia 10 de desembre de 2014 a les 10 hores, al pati dels centres educatius o en un lloc públic proper al centre, coincidint amb la celebració del dia mundial dels drets humans. Els estels portaran missatges relacionats amb la pau i els drets human

Planificació del treball en el centre

L'equip docent haurà de planificar el treball de construcció dels estels i la creació dels missatges en la seva programació. El treball es pot fer en un curs, en un cicle, en tot el centre...

El professorat que hi participi disposa en aquest mateixa web, d'un tutorial que ensenya a fer estels i també es pot inscriure en un taller de construcció d'estels de 2 hores (una tarda) que s'ha organitzat en els diferents territoris. El calendari i el lloc de realització dels tallers s'anunciarà properament en aquest mateix espai web.

També en aquesta mateixa web es poden trobar propostes didàctiques per a treballar els estels des de diferents àrees, o com a proposta de treball interdisciplinar.

fem estels

L'enlairament dels estels

El centre haurà de preveure també l'espai on els alumnes faran l'enlairament el dia 10 de desembre de 2014. Pot ser al mateix pati del centre o en un espai públic proper, per la qual cosa ho haurà de comunicar amb temps suficient a l'ajuntament de la localitat o al districte per tal que puguin gestionar les mesures de seguretat oportunes (tancament de l'espai, guàrdia urbana...).


 

Save

Taller d'estels

Tallers presencials

Els tallers es realitzaran entre el 22 d'octubre i el 10 de novembre. La inscripció serà a partir del 10 d'octubre de 2014. La durada dels tallers és de 2 hores. Les persones assistents tindran un certificat de 5 hores que inclou la part presencial i el treball posterior amb els alumnes.

Per a participar en el taller s'haurà de portar:

  • cuter o tisores (per tallar el plàstic) i cel·lo
  • retoladors permanents de colors per decorar l'estel i altes elements decoratius per fer els missatges (gomets, cintes de colors, paper pinotxo o paper de seda...)

El taller proporcionarà el material següent:

  • varilles
  • plàstic per fer l'estel
  • fil de canya
  • agulles (per passar el fil)

Propostes d'activitats relacionades amb els estels i diferents àrees del currículum, adreçades a alumnes des d'educació infantil fins a secundària.

Vols atrapar el vent i pintar de colors el cel?

Revista Cavall Fort

Revista Cavall Fort


Fer volar l'estel no és pa sucat amb mel

Conte de la Revista BarçaKids

Revista Barça Kids


 

Save