• Imprimeix

Centres

Què va passar el 1714?

Introducció

Per què el dia 11 de setembre celebrem la diada nacional?  Per què a Barcelona hi ha un parc que es diu Ciutadella? Quin conflicte va tenir lloc el 1714?  Per què es va produir?  Com és que hi intervenen holandesos, francesos, anglesos, italians...?

Per contestar a aquestes qüestions, anem a investigar què va passar pels volts de 1700, quan s'inicia el que es coneix com a Guerra de Successió. Aquest va ser un conflicte internacional iniciat a partir de la mort sense descendència del darrer rei espanyol de la casa d'Àustria, Carles II. Es van enfrontar els seguidors de la dinastia borbònica i els dels Àustries. Dins la península ibèrica, Castella va optar pels Borbons, mentre que la Corona d'Aragó pels Àustries.

Per poder descobrir aspectes del passat, els historiadors es basen en les fonts, que poden ser primàries (documents escrits, mapes, il·lustracions, etc de l'època que van passar els fets) i secundàries (documentació que implica una interpretació dels fets: enciclopèdies, llibres i revistes recents). Ens basarem en diverses fonts per poder contestar a les qüestions anteriors.
 

L'esquema que seguirem serà:

 

Enllaç ARC

 

Autora: Carme Casas