• Imprimeix

Mobile History Map 2017

Objectiu

L’objectiu del concurs “mSchools Student Awards – Mobile History Map” és fomentar el treball col·laboratiu de l’alumnat dels centres participants a la plataforma de geolocatlizació Mobile History Map, mitjançant el desenvolupament de continguts d’interès i premiar-ne les aportacions més reeixides.

Qui pot participar?

El Concurs està obert als docents i alumnes de Primària i Secundària dels centres educatius de Catalunya que estiguin donats d’alta a la plataforma Mobile History Map, promoguda en el marc del programa mSchools.

Categories i subcategories

S'estableixen 2 categories de projectes:

 • Modalitat A:  "El Lloc dels Fets" en format "Joc de preguntes".

En el marc del curs escolar 2016-17 el programa mSchools ha posat en marxa un repte en la iniciativa Mobile History Map anomenat “El Lloc dels Fets”, basat en un nou programa que s’emetrà per TV3 a partir de la primavera de 2017. Aquest programa descobrirà als espectadors fets històrics singulars ocorreguts a llocs concrets de Catalunya. En aquesta primera temporada, el programa oferirà 13 capítols vinculats a 13 llocs de Catalunya que representen fets, èpoques i temàtiques ben diverses. Trobareu més informació de cada capítol en aquest document.

 • Modalitat B: Oberta amb aportacions als escenaris "Elements patrimonials emblemàtics" i "La Catalunya del segle XX".

La finalitat de l’escenari "Elements patrimonials emblemàtics" és fomentar la georeferenciació d’elements patrimonials emblemàtics de Catalunya per part dels centres docents, mitjançant les tecnologies digitals i el programari específic d’aquest projecte. L’escenari "La Catalunya del segle XX" - Records i vivències d’un temps passat, te com objectiu que els alumnes recuperin i recullin documents gràfics i orals del seu entorn proper per mostrar com eren els llocs, persones, històries, costums, oficis, eines, estils de vida, el lleure, la cultura, els jocs, etc.  al segle passat.

Per a cada modalitat s'estableixen 2 categories corresponents als nivells educatius:

 1. Categoria Primària
 2. Categoria Secundària

Com participar-hi?

La inscripció al Concurs la realitzarà el docent del centre mitjançant el formulari que hi ha a la plataforma Mobile History Map a l'opció Gestió d'escenaris situada en el perfil de l'usuari.

mhm-student-awards-1

 

mhm-student-awards-2

La inscripció restarà oberta fins al 14 de maig del 2017 a les 12:00.

Durant el període contemplat des de la publicació d’aquestes bases fins a la finalització del període d’inscripció, els docents podran anar creant i penjant els continguts segons les condicions esmentades en els bases per a cada categoria.

A les bases de la convocatòria s’especifiquen les característiques que hauran de tenir els continguts presentats d’acord a la categoria a la que es presenten.

Premis

D’entre totes els continguts inscrits i validats pel professor, el Jurat els valorarà i en seleccionarà:

Modalitat A “El lloc dels Fets” els següents jocs de preguntes:

 • Tres (3) finalistes per a primària
 • Tres (3) finalistes per a secundària
 • Addicionalment, el Jurat seleccionarà d’entre els participants en aquesta categoria per a rebre una menció especial al “Nou Lloc dels Fets” més singular:
  • un (1) guanyador de primària
  • un (1) guanyador de secundària

Modalitat B aportacions als escenaris “Elements patrimonials emblemàtics” i “La Catalunya del segle XX”:

 • Un (1) guanyador per a primària
 • Un (1) guanyador per a secundària.


El Departament d’Ensenyament comunicarà la decisió adoptada sobre els Jocs de preguntes i aportacions finalistes i guanyadores als centres corresponents. Els centres rebran la notificació, juntament amb les instruccions que hauran de seguir per tal d’assistir a la jornada de lliurament de premis, mitjançant un correu electrònic enviat a l’adreça indicada en el formulari d’inscripció.

Save

Save