• Imprimeix

Premis i concursos

Premis i concursos

 • 12a edició del Concurs de traducció "Juvenes Translatores"

  12a edició del Concurs de traducció

  La Direcció General de Traducció (DG Traducció) de la Comissió Europea organitza Juvenes Translatores 2018, concurs de traducció per a centres d'ensenyament de la Unió Europea per a alumnat de secundària nascut l’any 2001. La prova de traducció tindrà lloc el 22 de novembre de 2018.

  Termini d'inscripció obert fins al 20 d'octubre de 2018 (bases del concurs)

 • Convocatòria del concurs de prevenció de riscos laborals "La prevenció, un valor segur" 2018

  Convocatòria del concurs de prevenció de riscos laborals

  El concurs de prevenció de riscos laborals "La prevenció, un valor segur", organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Família, en col·laboració amb Ensenyament i amb el suport de la Fundació Prevent, és una iniciativa que pretén sensibilitzar els joves sobre la importància de la seguretat i la salut laboral i l'adopció de mesures de prevenció en qualsevol professió.

  Presentació de sol·licituds fins al 26 d'octubre de 2018

 • Concurs booktrailers per a joves de 14 a 18 anys

  Concurs booktrailers per a joves de 14 a 18 anys

  El Departament de Cultura a través del Servei de biblioteques ha convocat el 5é concurs de booktrailers adreçat als joves de 14 a 18 anys, que consisteix en la realització d’un vídeo publicitari de presentació de l’argument d’un llibre, amb la finalitat que capti l’ interès del lector. Es premiarà el millor vídeo en cadascuna de les categories següents: millor booktrailers, millor guió, booktrailer més creatiu, booktrailer més votat pel públic, premi especial Viquilletra i premi especial al millor booktrailer de tema fantàstic.

  Termini per participar fins al 26 d'octubre de 2018 

 • 8è Concurs de Teatre Shakespeare del Trinity College London

  8è Concurs de Teatre Shakespeare del Trinity College London

  Per fomentar i promoure l’ús i la consciència de l’idioma anglès, encoratjar el descobriment de la literatura com a una activitat creativa i incrementar l’ús del teatre a la classe d’anglès com una ajuda a la fluïdesa i creativitat. Adreçat a l’alumnat de 1r a 4t d’ESO.

  Inscripcions obertes fins al 31 d’octubre de 2018

 • 12a edició dels Treballs de Recerca de Geologia i Ciències de la Terra

  12a edició dels Treballs de Recerca de Geologia i Ciències de la Terra

  COLGEOCAT convoca una nova edició dels premis als millors treballs de recerca sobre un tema de Geologia i Ciències de la Terra. El concurs està dirigit a tots els estudiants de batxillerat de Catalunya.

  Termini de presentació obert fins al 31 d'octubre de 2018

 • Premi Narcisa Freixas 160 anys

  Premi Narcisa Freixas 160 anys

  Convocatòria del premi d’interpretació “Narcisa Freixas 160 anys”, adreçat a l’alumnat de grau professional i d’ensenyaments no reglats de música. Podran participar-hi alumnes de conservatoris, centres de grau professional, centres integrats i escoles de música autoritzats pel Departament d’Ensenyament.

  La inscripció es durà a terme entre el 5 de novembre de 2018 i el 18 de gener de 2019

 • 10a Edició del concurs (RE)IMAGINA’T Creacions audiovisuals no sexistes

  10a Edició del concurs (RE)IMAGINA’T Creacions audiovisuals no sexistes

  La iniciativa pretén impulsar la creació participativa de peces audiovisuals tot incentivant la implicació juvenil (14 i 18 anys) en la construcció de nous models comunicatius que encarin positivament la diferència sexual i les identitats de gènere. La inscripció és gratuïta.

  Convocatòria oberta fins al 9 de novembre de 2018

 • V Concurs de Fotografia d’Imatges de Física 2018

  V Concurs de Fotografia d’Imatges de Física 2018

  L’any 2014, amb motiu de la celebració de l’any 2015 com Any Internacional de la llum i les tecnologies basades en la llum vàrem convocar per primera vegada un Concurs d’Imatges de Física.
  Enguany fem la cinquena convocatòria, adreçada a l’alumnat de física de 1r i 2n curs de batxillerat amb l’objectiu de fomentar l’interès per la física entre els joves, premiant l’enginy, la innovació i la capacitat artística i de comunicació dels participants i de les imatges presentades.

  La finalització per participar en el V Concurs és el  15 de novembre de 2018 a les 12 hores del migdia.

  Bases del V Concurs

 • 5è Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

  5è Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

  El concurs pretén que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana.

  La inscripció acaba el 16 de novembre de 2018

 • Premi Llegim Ciència

  Premi Llegim Ciència

  Setena edició del Premi Llegim Ciència (PLC), convocat per la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic. Amb aquest premi es pretèn obrir una escletxa a l’esperança d’agermanar la literatura, l’art, la tecnologia i les ciències. Va dirigit a estudiants de 3r i 4t curs d’ESO.

  Inscripció oberta fins el 22 de gener de 2019.

 • 38è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

  38è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

  El Concurs BBVA de Dibuix Escolar s’adreça als escolars de primària i d’educació especial de tot Catalunya i té per objectiu servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com fomentar l’interès per la lectura.

  Les escoles poden lliurar els dibuixos fins al proper 15 de febrer del 2019

 • RoboCAT 2019

  RoboCAT 2019

  Des de l'Associació El Racó dels Robotaires et convidem a participar en la 4a edició de la RoboCATEl Campionat de Robòtica de Catalunya, que s'ambienta en les Revoltes dels Remences

  Gran final, 27 d'abril de 2019