• Imprimeix

Atenció a l'usuari/ària

Restauració del GRUB

RESTAURACIÓ DEL GRUB

Després d'haver realitzat determinades tasques d'administració al sistema, podria passar que el gestor d'arrencada GRUB deixés de ser funcional. Per exemple, ens podríem trobar que GRUB ja no existís o que Linkat ni tan sols comencés la càrrega del nucli, després d’haver instal·lat un altre sistema operatiu a altra partició del disc, després d’haver restaurat el disc, o simplement, perquè el sector d'arrencada s'ha corromput. 

A continuació veureu com refer el sector d'inici del vostre disc d'arrencada per a que el gestor GRUB torni a funcionar o es converteixi en el gestor predeterminat.

Poseu el DVD d'instal·lació de la Linkat al lector i reinicieu l'ordinador. Quan aparegui el menú inicial, escolliu Sistema de recuperació.


Linkat arrencarà el programa d'instal·lació, un cop arribeu a la finestra de selecció d'idioma, premeu les tecles Ctrl+Alt+F2 per accedir al terminal de línia de comandes.


Introduïu root com a nom d'usuari i introduïu linux com a password.


A continuació, accediu al programa grub.
Un cop dins, cal buscar on es troben els fitxers de configuració del gestor d'arrencada mitjançant l'ordre find /boot/grub/stage1.


Seguidament muntem amb l'ordre root, la partició que ens ha tornat l'ordre anterior.


Ara instal·leu de nou el GRUB al Master Boot Record (MBR) amb l'ordre setup (hd0).


Un cop finalitzat, sortireu amb l'odre reboot.


Traieu el DVD i reinicieu la màquina amb la instrucció reboot.


Un cop iniciat l'ordinador, podreu escollir el sistema operatiu que vulgueu.


 

 

Puja